EXPOSITIE 'SAMEN IN BEELD'

Vrijdag 12 januari 2018 t/m zondag 18 februari 2018


Tentoonstelling met foto's van Marja Lingsma en stenen beelden van Gon Bello.

George Parker, echtgenoot van Marja Lingsma, spreker, verhalenverteller en illusionist verrichte de opening op zondag 14 januari 2018.


MARJA LINGSMA FOTO'S

Marja Lingsma, beeldend fotograaf, koos na een werkperiode in de geestelijke gezondheidszorg het onderwijs, voor de fotografie. Tijdens haar opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam werd duidelijk dat haar hart bij de conceptuele kunst lag. Al doende bleek dat kennis van de analoge fotografie niet voldoende was en door diverse cursussen en workshops is zij zich toen gaan bijscholen in het gebruik van Photoshop. Iedere foto is het uiteindelijke resultaat van diepgevoelde aspecten van het leven: tederheid, eenzaamheid, humor, verdriet etc., gevoelens, die bij haar opgeroepen opgeroepen worden door zelf beleefde of aan haar vertelde verhalen. Zij houdt van de spanning die magisch realistische beelden oproepen en wil dat bewerkstelligen door te spelen met in de realiteit vastgelegde foto's. Zij begeeft zich dus voortdurend in de wereld tussen verbeelding en realiteit.

GON BELLO STENEN BEELDEN

De basis voor het kunstenaarschap van Gon Bello (1954), autodidact, werd gelegd in de 60-er jaren met een opleiding tot kunstschilder. Daarna volgde zij cursussen in het werken met was en klei voor het maken van bronzen beelden. Vervolgens heeft zij vooral cursussen gevolgd voor het werken in steen. Haar voorkeur ligt bij het gebruik van zachtere steensoorten, zoals albast, speksteen, seleniet en serpentijn. Incidenteel laat zij een beeld in brons gieten. De beelden die Gon maakt variëren van figuratief tot abstract. Bij het maken van haar beelden laat zij zich vooral leiden door de vorm die al in de steen zit. Zij neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland.

KIDZ&KUNZT MET GON BELLO


Op vrijdag 9 februari was er weer een bijeenkomst van een kunstenaar met leerlingen van een basisschool uit Badhoevedorp.
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 271409