OPENING HUIDIGE EXPOSITIE


Op de zonovergoten Pinsterzondag (20 mei 2018) werd een verrassende nieuwe expositie met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs in Galerie Kunst 2001 geopend. De ondertitel: ‘Een verlangen naar rust, ruimte en recycling’ geldt voor de beide kunstenaars. Waar recycling voorop staat bij Kien Hertoghs, weet Marjan Nagtegaal ruimte en rust te creëren in olieverf/acryl schilderijen waarop de mens afwezig lijkt. 

Beide kunstenaars gaven in de geanimeerde opening een groot deel van de gebruikte technieken prijs Op vragen naar tegenstrijdigheden door voorzitter Ingrid Henkemans van galerie Kunst 2001 reageerde Marjan dat de ruimte in de abstracte landschappen zonder mensen haar juist weer balans geeft bij het maken van de abstracte aquarellen waarop duidelijk de band tussen mensfuren zichtbaar is.

Kien vertolkte haar metamorfose van kastjes uit de kringloopwinkel met takken uit het bos als gemanipuleerde toeval. De ziel van een door haar “gemetaforiseerd” kastje ontstaat als vanzelf bij het creëren ervan en is steeds een verrassing. Naast de kastjes werkt Kien bij voorkeur met gebruikte gebruiksvoorwerpen die ze van kunstzinnige slakjes voorziet met een echt slakkenhuis. Heel betaalbaar en prikkelend juist door dat slakje.

Verrassend dat een aantal kunstwerken al vóór de opening verkocht blijken, alsook de leuke ontwikkeling voor Marjan Nagtegaal dat ze voor het paleis van een sheik uit Oman opdracht kreeg om 8 abstracte aquarellen en 2 olieverfschilderijen (beslist non figuratief) te creëren. Marjan is druk doende ook deze sjeik te verrassen.


Exposanten Kien Hertoghs (links) en Marjan Nagtegaal
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 333179