OPENING EXPOSITIE 'SAMEN IN BEELD'


‘Alles is ooit bedacht, alles is verzonnen. Een kind op het strand weet dat al als hij met fantasie zijn mogelijkheden ziet. Later verandert dat. Er is tegenwoordig een overschot aan meningen en een tekort aan ideeën.’ George Parker, spreker, verhalenverteller en illusionist, nam zondag 14 januari in Galerie Kunst 2001 de opening voor zijn rekening van de tentoonstelling ‘Samen in Beeld’ met fotografie van Marja Lingsma en stenen beelden van Gon Bello. Meer nog dan met zijn magie betoverde hij de aanwezigen met zijn lovende woorden over de Galerie.

Parker trad op deze zondagmiddag op als magiër. Hij refereerde aan de alchemie, ‘van lood goud maken, van onedele dingen, edele dingen’ maken, en noemde verrassend als voorbeeld het nieuwe onderkomen van Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp. ‘Ik heb er zo’n bewondering voor dat je dit 30 jaar lang volhoudt en het magische ingrediënt liefde er in houdt. Dan kom je zo ver. Dat is misschien wel de beloning van al dat werk. Volhouden, het beste halen met heel weinig middelen en ineens word je beloond.’

Hij vertelde hoe je kunt transformeren door iets wat je raakt, iets heel kleins misschien zelfs, als het zout dat een taart plotseling heel anders maakt. ‘Er is een binnenwereld en een buitenwereld, maar het gaat om wat daar tussen zit. De fantasie en de verbeelding.’ Het gaat niet allemaal vanzelf voor een kunstenaar weet Parker als echtgenoot van Marja Lingsma heel goed. De beperking is je beste vriend als kunstenaar omdat die juist de creativiteit stimuleert. ‘We zijn niet in één keer geslaagd. Voelen, fantaseren, falend voorwaarts door het leven gaan.’ En terwijl hij sprak, toverde hij schijnbaar achteloos papieren tissues om in een kraanvogel, een briefje van 20 en, waarom niet, een gekookt ei.
 

Voor een korte impressie, klik HIER. Met heel veel dank aan Janny Herfst en George Parker.

 


Van links naar rechts, Gon Bello, Marja Lingsma en Ingrid Henkemans, voorzitter van Galerie Kunst 2001
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 249555