OPENING NIEUWE EXPOSITIE


In Galerie Kunst 2001 werd zondag 25 november om 16.00 uur de expositie ‘Betaalbare Kunst 2018’ geopend met werk van zeven kunstenaars. Het was op zich al een cadeautje dat zij ook alle zeven aanwezig konden zijn bij de opening en aan het aanwezige publiek konden worden voorgesteld. ‘Prachtige tentoonstelling’, ‘prachtig gedaan’, dat waren enkele gesproken recensies richting de tentoonstellingscommissie van de Galerie.

Je komt ogen te kort. Rina de Raadt-Voortman maakt sieraden die sterk variëren in vorm en toepassing maar wel draagbaar zijn, de schilderijen van Mika Stam-Van Vonderen zijn gebaseerd op de wonderen van de onderwaterwereld. Cocky Hoffer-Rietbrink creëert keramiek en heeft zich in haar getoonde werk onder meer laten inspireren door zeepaardjes. Petrus Griepink gebruikt een fascinerende methode om zeer aantrekkelijk uitziend porselein te maken. Hanneke Rijks maakt houten objecten waarin de Rubics cube en humor een niet onbelangrijke rol spelen, Rui Weerkamp is in de Galerie terug met zijn herkenbare lichtkunst en Peter Janssen exposeert bijzondere foto-installaties op canvas met een 3D afwerking. Ook in zijn werk in de Galerie is veel onderwaterwereld terug te vinden.

De kunstenaars zijn Sinterklaas niet, maar ze bieden hun werk in deze feestdagenperiode aan voor betaalbare prijzen. De werken zijn zo divers dat er altijd wel iets bij is dat iemand voor zichzelf of voor een ander leuk vindt als geschenk.

Het gaat echter niet alleen om kunstverkoop. De kunstenaars laten de belangstellenden op een heel aantrekkelijke wijze kennis maken met hun werk. En daarmee voldoet Galerie Kunst 2001 tevens aan de doelstelling om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met moderne kunst. Betaalbare kunst ook in de zin van: gratis, want dat is de toegang tot de Galerie altijd.
 


Op de foto van links naar rechts: Rina de Raadt-Voortman, Mika Stam-Van Vonderen, Cocky Hoffer-Rietbrink, Galerie Kunst 2001 vice-voorzitter Ton van Rooijen, Petrus Griepink, Hanneke Rijks, Rui Weerkamp, Peter Janssen
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 411859