| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 10 juni t/m zondag 17 juli 2022


Tentoonstelling met houtskooltekeningen van Gerda van Kersbergen en bronzen/stalen beelden van Wichert van Engelen. De houtskool tekeningen van Gerda van Kersbergen laten een sterke verbondenheid met het landschap en de natuur zien. De bronzen beelden van Wichert van Engelen tonen op zeer realistische wijze de schoonheid van natuurlijke details en in de stalen beelden worden bewegingen in het harde materiaal ‘bevroren’.

De opening vond plaats op zondag 12 juni 2022.
 

GERDA VAN KERSBERGEN HOUTSKOOLTEKENINGEN


Gerda Kersbergen, afgestudeerd in Monumentale Vormgeving, in de vakken boetseren en textiele vormgeving, begon aanvankelijk met het boetseren in klei en was, maar werkte daarnaast met veel verschillende materialen. De rode draad was de aantrekkingskracht, die de natuur op haar had. Met de houtskooltekeningen begon zij zo’n twaalf jaar geleden. Zij zijn ontstaan vanuit de verbondenheid met het nabije landschap en de natuur. De behoefte om stil te staan bij het licht op bomen en gras, de vorm van een schaduw of wolk, de strakke rechte lijn van een slootje, de diffuse lijn van een paadje door hoog gras, de massiviteit van een dijk of de holte van een kuil. In de tekeningen gebruikt zij eenvoudig materiaal, zoals houtskool, papier en verdunde inkt. Door weglating van kleur ligt de nadruk op vorm. De beperking van de materiaalkeuze zorgt vooral voor concentratie, aandacht en toewijding.
 
Gras_2016_140x87cm
holle weg_2019_140x100cm
Mist_2018_110x145cm
oostbroek_2016_110x90cm

WICHERT VAN ENGELEN BRONZEN/STALEN BEELDEN


Wichert van Engelen, als kunstenaar autodidact, werkt als werkplaatschef bij de Openbare Werkplaats te Amsterdam. Onder de naam FrozenSteel.nl creëert hij hier, in een inspirerende omgeving met veel ambachtslieden in hout en staal, op ambachtelijke wijze zijn bronzen en stalen beelden. In de bronzen beelden legt Wichert op hyperrealistische wijze de schoonheid van natuurlijke details vast: ‘De Pracht van Natuur in de Kracht van Brons’. Daarnaast maakt hij regelmatig een luchtig uitstapje: ‘Kunst met een Knipoog’. In de stalen beelden ‘bevriest’ Wichert beweging in het harde materiaal. Schaatsen en fietsen zijn regelmatig terugkomende thema’s.

 
WvE - Eeuwige Glimlach
WvE - Nieuw leven
WvE - Vers Groen
WvE - Broccoliboom
WvE - zomerjurk