| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

HOE HET BEGON


Kunst is altijd en overal.
Kunst was er dus ook in 1984 in Badhoevedorp toen een groep kunstenaars het initiatief nam een Galerie te starten. Dankzij de steun van de Culturele Raad Haarlemmermeer kreeg onze galerie een jaarlijkse subsidie van de Gemeente Haarlemmermeer. De afdeling Cultuur verleende ons ondersteunende diensten. Geheel uit eigen middelen en met de hulp van enthousiaste vrijwilligers werd een lokaal in de voormalige Nassauschool in Badhoevedorp omgebouwd tot een volwaardige expositieruimte. Het telefoonnummer van de school: “2001”, werd de naam van de nieuwe galerie die met een eerste expositie op 16 november 1984 door wethouder Ton de Leeuw werd geopend.

Na twee jaar hadden we ons bestaansrecht ruimschoots bewezen en mocht Galerie Kunst 2001 – met wederom veel zelfwerkzaamheid - zijn intrek nemen in het noodgebouw voor het afgebrande Haarlemmermeer Lyceum, dat naar Hoofddorp verhuisde. Na verbouwing werd het een heuse “kunstvleugel” in het Dorpshuis . Op 12 augustus 1986 werd - zonder winstoogmerk - de Stichting Kunst 2001 opgericht, met als doel beginnende zowel als professionele kunstenaars een podium te bieden hun kunstwerken in Galerie Kunst 2001 tegen lage kosten te exposeren.

In de jaren daarna waren we doorlopend in beweging, op zoek naar nieuw en minder nieuw talent en hebben vele kunstenaars met zeer diverse werk geëxposeerd in onze galerie.

Al vroeg werd begonnen met het installeren van een eigen website, die sinds 2011 volledig is vernieuwd en waarmee we allerlei activiteiten nog fraaier en adequater kunnen demonstreren.

De jubilea van 20 jaar en 25 jaar zijn breed gevierd en het jaar 2016 startte met een kunstveiling van voornamelijk 30x30cm kunstwerkjes. Daarmee luidde deze veiling het 30jarig jubileum in met als doel fondsen te werven voor herinrichtingskosten,.

Nog altijd wordt Galerie Kunst 2001 volledig gerund door een team vrijwilligers. Per 1 januari 2015 werd de Stichting Kunst 2001 aangewezen als “Culturele ANBI” (Algemeen Nut Beogende Instelling). Vanaf april 2016 nam Galerie Kunst 2001 haar intrek op een prominente plaats in het vervangen Dorpshuis van Badhoevedorp, waardoor de exposities ook buiten Galerie-openingstijden zichtbaar zijn voor bezoekers van het Dorpshuis. Vanaf 20 mei 2016 wordt in het Dorpshuis geëxposeerd.