| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster
 

WAT IS KIDZ&KUNZT?

 

Al heel lang is Galerie Kunst 2001 bezig om basisschool kinderen te enthousiasmeren voor kunst door ze ermee in contact te brengen. Na themaexposities tijdens de kinderboeken week, in vroeger jaren, werd in 2011, in het kader van het 25-jarig jubileum intensief samengewerkt met alle vier de basisscholen in Badhoevedorp. Dit leidde in oktober 2011 tot de zeer succesvolle expositie “Kinderen en Kunstenaars” in de galerie.

Succes werd in 2012 vertaald naar het initiatief om rond de expositie van Marian Commandeur en Jan van Diemen (mei/juni 2012) een eerste serie van drie ontmoetingen tussen deze kunstenaars en schoolklassen van de Rietveldschool te organiseren. Achteraf de eerste Kidz&Kunzt avant la lettre.

Na de - wederzijds - positieve ervaringen is de commissie Kidz&Kunzt opgericht. De schoolbezoeken aan de galerie werden vanaf dit moment structureel aangepakt. De eerste Kidz&Kunzt bijeenkomsten vonden plaats bij de solo-tentoonstelling van Iet Rammers (februari/maart 2013).  Vele geslaagde bijeenkomsten volgden sindsdien door een groep gemotiveerde vrijwilligers, gestimuleerd door het enthousiasme bij zowel de kinderen als hun leerkrachten.

In 2013 hadden we 210 kinderen te gast bij Kidz&Kunzt, in 2014 waren dat 182 kinderen, en in het jaar 2015 is dat aantal gestegen naar 366 kinderen uit 14 klassen.
Door voornamelijk 2 effecten, t.w. onze verhuizing naar het nieuwe Dorpshuis en de viering van ons 30-jarig bestaan, was er in 2016 helaas iets minder ruimte voor Kidz&Kunzt: 170 kinderen uit 6 klassen.