‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.’
Pablo Picasso

Om kinderen dichter bij kunst te brengen organiseert Galerie Kunst 2001 dit jaar zes kunstworkshops voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Klik hier voor de folder en klik hier voor Kidz&Kunzt workshops die al zijn geweest.

Samen met een kunstenaar gaan kinderen op onderzoek uit binnen het specialisme van de kunstenaar. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, (zelf)portret schilderen, sieraden maken van recycle materiaal.

De bedoeling is om kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen op creatief gebied. In een middag maken ze onder leiding van een kunstenaar en een tweetal medewerkers van de Galerie een eigen kunstwerk dat na afloop mee naar huis mag!
 


WORKSHOP (ZELF)PORTRET SCHILDEREN
Atie van den Brink

Vrijdag 19 oktober 2018

Atie gaat de kinderen technieken aanleren om een zelfportret of een portret van een vriendje of vriendinnetje te maken. Met potlood zetten we het gezicht eerst op en later kleuren we het met pastelkrijt in. Er zal aandacht geven worden aan de juiste verhoudingen in het gezicht bijvoorbeeld op welke hoogte moeten de ofen komen? Met voorbeelden zal Atie dat nog extra verduidelijken.

 

WORKSHOP RECYCLESIERAAD MAKEN

Els Hoekstra

Vrijdag 16 november 2018

Els gaat koperdraad of messing draad twijnen (in elkaar draaien) en daarmee een geluksklaver maken voor een sleutelhanger of armband. Een andere optie is om van koperen buis stukjes af te snijden, schuren en polijsten en daar een stoere armband mee te maken.

Meer informatie over de kunstenaar: www.elshoekstra.com

 

Belangrijke informatie

Locatie: de workshops worden gehouden in Galerie Kunst 2001 van 15.00-17.00
Kosten: €10 per workshop (incl. limonade en iets lekkers), contant te voldoen bij aanvang van de workshop
Aantal: maximaal kunnen 10 kinderen per workshop deelnemen.
Leeftijd: 9-12 jaar
Aanmelden: AtelierKenK@galeriekunst2001.nl

© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 385621