‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.’
Pablo Picasso

Om kinderen dichter bij kunst te brengen organiseert Galerie Kunst 2001 dit jaar zes kunstworkshops voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Klik hier voor de folder.

Samen met een kunstenaar gaan kinderen op onderzoek uit binnen het specialisme van de kunstenaar. Denk bijvoorbeeld aan fotografie, (zelf)portret schilderen, sieraden maken van recycle materiaal.

De bedoeling is om kinderen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen op creatief gebied. In een middag maken ze onder leiding van een kunstenaar en een tweetal medewerkers van de Galerie een eigen kunstwerk dat na afloop mee naar huis mag!

 

Zaterdag 21 april 2018 Wolschilderij maken met Monique Kater

Tijdens deze workshop ga je aan het werk met schapenwol in allerlei kleuren. Door deze te leggen en prikken op een wollen ondergrond maak je je eigen wolschilderij en ‘schilder’ je zo als het ware je eigen werk.


Vrijdag 18 mei 2018 Wat fotografeer je als je geen selfies maakt? met Bert Messelink (max. 8 deelnemers)

Na een kort gesprek over wat iedereen leuk vindt aan fotografie en hoeveel ervaring je ermee hebt, gaan we naar buiten met een opdracht om in een half uur een foto-opdracht uit te voeren. We komen terug met een aantal foto’s waarvan iedereen zelf aangeeft welke je de mooiste of de beste vindt. We plaatsen deze foto’s op een computerscherm en gaan samen bespreken wat we ervan vinden. We leren hoe er verschillende manieren zijn om een onderwerp in beeld te brengen (kleur of zwartwit, gedetailleerd of abstract, dichtbij of veraf, enz.). Je mag voor de foto’s je smartphone gebruiken of, als je er al ervaring mee hebt, een fotocamera.

De workshop wordt gegeven door Bert Messelink. In het verleden heeft hij meerdere keren een expositie gehad in verschillende bibliotheken in de Haarlemmermeer en heeft hij onder meer het jubileumfotoboek van de Rietveldschool samengesteld. De laatste jaren plaatst hij dagelijks foto’s op facebook, waarbij dieren het belangrijkste aandachtsgebied vormen. Ook verzorgt hij de fotografie op de website van Zorgboerderij De Badhoeve in Badhoevedorp.


Vrijdag 15 juni 2018 Stoffen knuffels maken met Judith Cruz Ramirez

Deze workshop is bedoeld voor kinderen die het leuk vinden om hun eigen knuffel te maken. Met stof en naald en draad gaat Judith de uitdaging aan. Judith is zelf beeldend kunstenaar, afkomstig uit Mexico, maar alweer heel wat jaar woonachtig in Nederland.

Voor meer informatie over de kunstenaar: www.judithcruz.nl

 

Vrijdag 21 september 2018 Maak je eigen fotogram met Rudolf Valster

In deze workshop gaan we experimenteren met een hele vroege vorm van fotografie. Dit heet cyanotypie oftewel blauwdruk, dit heet zo omdat het eind resultaat blauw is. Om een blauwdruk te maken heb je lichtgevoelig papier nodig. Je gaat zelf aan het begin van de workshop het papier lichtgevoelig maken, daar mag geen zonlicht bijkomen. Daarna ga je blaadjes, bloemen, gras, veren, wat je maar kunt vinden, verzamelen. Dat leg je neer op lichtgevoelig papier op een manier die jij mooi vindt. Als de zon schijnt ga je met het papier naar buiten en laat je de zon het belichten. Daarna spoel je het papier af onder de kraan en heb je een afdruk van alles wat je op het papier hebt gelegd. En dat heet een fotogram!

Er zijn veel manieren om een fotogram te maken, in deze workshop ga je er een paar uitproberen.


Voor meer informatie over de kunstenaar: www.rudolfvalster.nl

 

Vrijdag 19 oktober 2018 (Zelf)portret schilderen met Atie van den Brink


Atie gaat de kinderen technieken aanleren om een zelfportret of een portret van een vriendje of vriendinnetje te maken. Met potlood zetten we het gezicht eerst op en later kleuren we het met pastelkrijt in. Er zal aandacht geven worden aan de juiste verhoudingen in het gezicht bijvoorbeeld op welke hoogte moeten de ofen komen? Met voorbeelden zal Atie dat nog extra verduidelijken.

 

Vrijdag 16 november 2018 Recyclesieraad maken met Els Hoekstra

Els gaat koperdraad of messing draad twijnen (in elkaar draaien) en daarmee een geluksklaver maken voor een sleutelhanger of armband. Een andere optie is om van koperen buis stukjes af te snijden, schuren en polijsten en daar een stoere armband mee te maken.

Meer informatie over de kunstenaar: www.elshoekstra.com

 

Belangrijke informatie

Waar: de workshops worden gehouden in Galerie Kunst 2001 van 15.00-17.00
Kosten: €10 per workshop (incl. limonade en iets lekkers), contant te voldoen bij aanvang van de workshop
Aantal: maximaal kunnen 10 kinderen per workshop deelnemen, met uitzondering van de workshop van Bert Messelink. Daar kunnen 8 kinderen aan deelnemen.
Leeftijd: 9-12 jaar
Aanmelden: atelierk&K@galeriekunst2001.nl

© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 305495