WORKSHOPS VOLWASSENEN


Klik hier voor informatie over voorafgaande workshops georganiseerd door Galerie Kunst 2001.


WORKSHOP SCHILDEREN MET ECOLINE EN SCHEERSCHUIM
Maria del Carmen

zaterdag 26 mei 2018


In deze workshop ga je met Maria del Carmen schilderen. Niet met verf, maar met ecoline. Met deze vloeibare inkt op water basis ontstaan verrassende effecten. Je hoef niet goed te kunnen tekenen, aan de hand van deze techniek lukt het iedereen om een fantastisch kunstwerk te maken. Stap voor stap creëren we eerst een sfeervolle achtergrond, waarna we experimenteren met ‘nat op nat’ op papier. We maken vlekken, druppels en gebruiken veel water! Daarna wordt alles afgewerkt met fineliner, handgemaakt papier en echte bloemen.

Klik hier voor de flyer.Over de kunstenaar
Maria del Carmen Aguilar Farfan (54), afkomstig uit Huaral-Lima, Peru, is in 1990 naar Nederland gekomen, woonde eerst in Hoofddorp en sinds 2007 in Alkmaar. In Nederland heeft zij bij verschillende ateliers lessen gevolgd en de opleiding gedaan bij de Kunstacademie te Haarlem. Het materiaal dat zij in haar schilderijen verwerkt is acryl, structuurverf, bladgoud, veren en stoffen uit Peru. De intense, heldere en vrolijke kleuren verraden haar afkomst, zoals de kleuren van de klederdracht uit Peru, die nog feller moeten worden om in de ziel door te dringen en daardoor een explosie van emoties naar de toeschouwer zullen veroorzaken.

De essentie van het schilderen ligt voor haar in de weergave van haar persoonlijke indruk van haar omgeving of innerlijk. Bij het maken van een landschap is het niet interessant om een kopie te maken van datgene wat al bestaat, maar het is een uitdaging om te voelen wat haar nu zo precies raakt in dat landschap of die persoon, en dat weer te geven in een nieuwe creatie, die vol beweging is en een directe uitdrukking in de verf van haar gevoelens. Sinds 1995 heeft Maria del Carmen exposities gehad bij diverse instellingen, bibliotheken en galerieën, voornamelijk in Noord-Holland.

Kijk ook op haar website: www.mariadelcarmen.nl


Belangrijke informatie

Locatie: de workshop wordt gehouden in Galerie Kunst 2001
Tijd: 13.30 uur ontvangst met koffie en gebak van Ons Tweede Thuis, einde 16.00 uur
Kosten: € 20 (inclusief koffie/thee, taart en materiaal), svp contant voldoen voor aanvang van de cursus.
Zelf meenemen: een spuitfles met water en föhn
Aantal: maximaal 15 deelnemers
Aanmelden: workshop@galeriekunst2001.nl
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 320051