FOTO'S KIDZ&KUNZT


Foto's van de meest recente bijeenkomsten worden op deze pagina geplaats. Onderaan deze pagina bevindt zich een lijst met linken naar voorafgaande bijeenkomsten van Kidz&Kunzt.

KIDZ&KUNZT MET CAMILE SMEETS

Op vrijdag 29 september is er een groep jonge kunstenaars aan het werk geweest in Galerie Kunst 2001. Leerlingen van groep 8a van de Rietveldschool zijn namelijk, geïnspireerd door het werk van Camile Smeets, enthousiast met klei en andere materialen aan de slag gegaan. Alvorens hun eigen creativiteit de ruimte te geven heeft de klas de tentoongestelde kunst in de Galerie bekeken.

Camile Smeets was aanwezig om met de leerlingen in gesprek te gaan over haar werk. Zij heeft antwoord gegeven op de vragen die de verschillende kunstobjecten bij de leerlingen hadden opgeroepen. Ook heeft zij de groep meer verteld over het schilderij dat zij maakte naar aanleiding van het kappen van de bomen tegenover de school, een herkenbare plek en daarmee ook een herkenbaar thema voor veel van de kinderen.

Nadat ook de laatste vragen beantwoord waren was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Al na een half uur waren de vormeloze hompen klei veranderd in poppetjes, robots, vissen, vrachtwagens en allerlei andere objecten, voorzien van kleurrijke glitters, veren en kralen. Het is duidelijk dat er een volgende generatie exposanten voor Galerie Kunst 2001 ontdekt is!

Een fotoimpressie van de middag:

LINKEN NAAR VOORAFGAANDE BIJEENKOMSTEN VAN KIDZ&KUNZT


© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 249586