| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

ZOMERRECES

Vrijdag 22 juli t/m zondag 28 augustus 2022


 

JOHN STRIEGEL INSTALLATIE 'LEEG'


Naar aanleiding van de subsidiestop van de gemeente Haarlemmermeer heeft John Striegel een installatie ontworpen om te illustreren wat de gevolgen hiervan zijn per 1 januari 2023.

Onze galeriezaal is leeg, de lichten zijn uit en middenin staat een aangelicht bordje met de tekst: "Als het aan het gemeentebestuur van de Haarlemmermeer ligt blijft deze ruimte per 1 Jan 2023 voor altijd leeg" (foto's 1 en 2).

De centrale vrijstaande vitrine bevat een 'schilderij' met één woord: 'LEEG". Op het bordje staat de volgende tekst: 'Omdat na 36 jaar de subsidie wordt stopgezet, waarmee wij de huur van onze galerie betalen, zal deze vitrine en de rest van galerie per 1 januari 2023 leeg blijven" (foto 3)  

De korte wandvitrine bevat krantenknipsels en andere publicaties uit de allereerste beginjaren (foto 4). De lange wandvitrine bevat affiches van pakweg de afgelopen 6 jaar (foto 5). 
 
IMG_7666b
IMG_7669b
IMG_7651b
IMG_7653b
IMG_7649b
Onze galerie heeft in 38 jaar ruim 300 Exposities georganiseerd en het werk van bijna 600 beginnende en gevestigde kunstenaars getoond.

We zijn altijd gegaan voor diversiteit, originaliteit en kwaliteit. En dat wordt al 38 jaar gewaardeerd door de bezoekers uit Badhoevedorp en  omgeving.

Ook verzorgen we al vanaf het ontstaan van de galerie met enige regelmaat gratis lezingen en workshops tegen kostprijs.

We hebben een kunst educatie programma voor de bovenbouw van de basisschool; Kidz & Kunzt. In deze lessen gaan de kinderen in gesprek met de exposerende kunstenaar.
 
Wij zijn een stichting en werken dus zonder winstoogmerk en alleen met vrijwilligers, met als doel de inwoners van het dorp en omgeving elke 6 weken weer een verrassende expositie te tonen van verschillende kunstenaars.

De kunstenaars zijn altijd zeer tevreden over onze professionele organisatie en de bezoekers over de kwaliteit van het getoonde werk.

Wilt u dat wij ons werk voortzetten? Wat kunt u dan doen?

Zet de politiek onder druk. Mail/ schrijf het gemeentebestuur, de burgemeester, wethouders en raadsleden. Maak hen duidelijk dat u niet wilt dat zo’n prachtige, professionele galerie, die kleur geeft aan het dorp en het dorpshuis, moet verdwijnen uit Badhoevedorp, omdat het gemeentebestuur geen subsidie meer wil verstrekken. Subsidie waar overigens 2/3 deel weer terug gaat naar de gemeente in de vorm van de huur die wij betalen voor onze galerie.

En steun ons door vriend te worden van Kunst 2001 of doe een donatie.