| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 14 oktOber t/m zondag 20 november 2022


Expositie met schilderijen van Eric Kerkvliet en ‘glass fusing’ objecten van Sabine Sloots. De opening vond plaats op zondag 16 oktober.

poster oktboer 2022
 

ERIC KERKVLIET SCHILDERIJEN


Eric Kerkvliet schildert met olieverf uiterst gedetailleerde voorstellingen, waarin fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. Zijn dagelijkse belevenissen en directe omgeving vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron.

De schilderijen zijn geschilderd op ingezaagd paneel met aan de achterkant een houten frame waardoor ze iets los van de wand komen te hangen. Geschilderde schaduwen in het schilderij lopen, bij een juiste belichting, veelal door op de wand, waardoor een trompe-l’oeil achtig effect ontstaat. In 2013 en 2017 heeft Eric meegedaan aan de tweejaarlijkse Kunstwedstrijd van het Groene Hart, waarbij hij beide keren een eerste prijs won.

 
EricKerkvliet1
EricKerkvliet2
EricKerkvliet3
EricKerkvliet4
FrankKok_9

SABINE SLOOTS GLASKUNST


Sabine Sloots wordt gefascineerd door de mogelijkheden en eigenschappen van glas, vooral de transparantie en de lichtval van de zon in en door het glas spreken haar aan.

Ruim 20 jaar is Sabine bezig met het versmelten van glas in een speciale glasoven (‘glass fusion’), meestal in combinatie met andere materialen. Door verhuizing naar een andere ruimte is zij nu gaan werken met kleinere objecten, zoals ingelijste muurobjecten, staande of liggende objecten en sieraden. Sinds 2000 exposeerde zij haar werk in verschillende galerieën, in beeldentuinen, op atelierroutes en kunstmarkten.

 
SabineSloots_Asbak
SabineSloots_ ital
SabineSloots_vogel
SabineSloots_bloem
SabineSloots_vissen