| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 6 januari t/m zondag 12 februari 2012


SASKIA WEISHUT-SNAPPER ‘PEINTISSERIES’ - TEXTIELE WANDSCHILDERINGEN


Saskia Weishut-Snapper, dochter van twee beeldende kunstenaars, ontdekte in 1970 dat textiel haar medium is. Haar ‘peintisseries’, een samensmelting van de woorden peinture, schilderij en tapisserie, borduur/textiel werk, werden meerdere malen geselecteerd in internationale wedstrijden en tentoongesteld in vele landen, waaronder Japan. Ook ontwerpt zij textiele Judaïca. Zo maakte zij bijvoorbeeld in 2001 een huwelijksbaldakijn voor het Joods Museum in Berlijn van architect Daniel Libeskind. De laatste jaren gebruikt zij veelvuldig Tyvek in haar ‘peintisseries’. Tyvek is een kunststof. Door het te verhitten ontstaan er structuren: het krimpt, smelt, rimpelt, krijgt bobbels of smeltgaatjes enz. Tyvek, vastgezet op stoffen, geeft bij verhitting een samensmelting van beide materialen met zeer bijzondere effecten. Uit de vele verschillende materialen ontstaan daardoor zeer originele en prachtige kunstwerken.

Qua onderwerp zijn het vaak composities van intrigerende, zelfbedachte bouwsels die in haar werk terugkeren, zoals landschappen. Kleuren en structuren zijn voor haar essentieel. Saskia wil ons met haar kunst al het negatieve dat wij continu tegenkomen, doen vergeten.

Saskia zal zelf aanwezig zijn op de expositiemiddagen van zondag 22 januari en vrijdag 27 januari.

Een aantal van haar werken:
IMG_2258-B
IMG_2255-B
IMG_2254-B
IMG_2250-B
IMG_2249-B
IMG_2248-B

DONNA CORBANI BRONZEN SCULPTUREN


Donna Corbani (Santa Barbara, California 1972), volgde een Fine Arts opleiding aan het Sarah Lawrence College te New York. In 1993 verhuisde zij naar Nederland waar zij al snel naamsbekendheid verwierf. Inmiddels heeft zij wereldwijd meer dan 200 exposities op haar naam staan, zowel in gerenommeerde galeries als in musea en openbare ruimten. Donna Corbani maakt kleurrijke, uiterst minutieuze en strak afgewerkte olieverfschilderijen en sierlijke sculpturen waar mensfiguren hun verhaal vertellen over universele gevoelens als verbondenheid, liefde
en vrijheid. Het krachtig minimalistische lijnenspel geeft de essentie en emotie weer. De gracieuze en golvende lijnen van de vrouwelijke vorm staan haar toe haar innerlijk te laten zien. De open expressieve houdingen zenden vreugde uit, terwijl de abstracte gezichtscontouren symboliseren hoe alle prikkels van buiten naar binnen worden opgenomen. Corbani’s sculpturen zijn een vertaling van haar schilderijen in materialen als brons, aluminium en nu ook in glasmozaïek.

Haar visie op de wereld is geïnspireerd door mooie momenten, gratie en vreugde, een visie die zij wil delen met de toeschouwer. Persoonlijke ervaringen en gevoelens universeel maken, vreugde delen, het leven vieren, kunst uit hart
en ziel maken, dat is haar doel.

Een aantal van haar werken:
IMG_2247-B
IMG_2242-B
IMG_2243-B
IMG_2244-B
IMG_2240-B
IMG_2238-B