| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 16 juni t/m zondag 23 juli 2023


Expositie met abstracte schilderijen van Frédérique Bruijnen en met stalen sculpturen van Frank Vincent. De werken van Frédérique zijn ontstaan vanuit het gevoel zonder vooropgezet plan. Voor zijn stalen sculpturen bedenkt Frank, als staalmaker, -denker en -doener, de juiste tekening, schets en ontwerp.

De expositie werd officieel geopend op zondag 18 juni 2023. 

FRÉDÉRIQUE BRUIJNEN ABSTRACTE SCHILDERIJEN


Tijdens de expositie in Kunst 2001 worden een aantal grotere en kleinere abstracte werken van Frédérique Bruijnen (1976) getoond met als thema ‘PLAY’. Hoe fijn is het om te kunnen ‘spelen als een kind’? Iets helemaal voor jezelf te kunnen doen, de tijd vergeten en op te gaan in het maakproces. Spelen als een kind is iets heel moois dat elk kind van nature kan en doet. Helaas raken volwassen mensen dit  vrije gevoel vaak kwijt. Daarom nodigt Frédérique de toeschouwer uit voor een inkijk in het spel dat zij ervaart bij het maken van haar werk.

Het werk heeft raakvlakken met het Abstract Expressionisme en gaat over emoties, toeval en focus op het maakproces. Zij werkt vanuit haar gevoel, zonder vooropgezet plan en geniet van het hele proces van creëren, onderzoeken, experimenteren, proberen, vastlopen en weer doorgaan en laat zich graag verrassen door wat er gebeurt op het doek. Door altijd met meerdere werken tegelijk bezig te zijn, kan ze tussentijds afstand nemen. Zij geeft de kijker de ruimte om haar werk zelf te bekijken en ervaren of er woorden aan te geven.

 
FBruijnen_1
FBruijnen_2
FBruijnen_3
FBruijnen_4
FBruijnen_5
FBruijnen_6
FBruijnen_7
FBruijnen_8
FBruijnen_9
FBruijnen_10
FBruijnen_11
FBruijnen_12
FBruijnen_13

FRANK VINCENT STALEN SCULPTUREN


Het citaat “It always seems impossible until it’s done” van Nelson Mandela is kenmerkend voor de Jakunst Art Award winnende, nieuwkomer Frank Vincent die met zijn stalen creaties graag de uitdaging aangaat. Na zijn LTS-opleiding en werkervaring in een fabriek start hij op zijn 38e met het creëren van zijn 2D en 3D stalen constructies, die doen denken aan het werk van M.C. Escher.

Stap voor stap en ervaring na ervaring heeft hij zichzelf kunnen èn mogen ontwikkelen in de wereld van staal, resulterend in het uitbouwen van het VSP Design bedrijf waar alles draait om roestvast staal, gecombineerd met het Atelier VSP Design & Ontwerpstudio Frank Vincent. Van ontwerp naar uitvoering, van tekening naar toepassing, van idee naar kunstvorm, van vraag naar oplossing, waarbij het altijd draait om vormen en materialen,  een belangrijk samenspel dat telkens weer leidt tot de volgende uitdaging in zowel ontwerp als uitvoering.

 
FVincent_1
FVincent_2
FVincent_3
FVincent_4
FVincent_5
FVincent_6