| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

TE ZIEN TIJDENS HET ZOMERRECES 2023

vrijdag 24 juli t/m zondag 27 augustus 2023


Tijdens het ZOMERRECES blijft het werk van Frédérique Bruijnen hangen (zie vorige expositie), is er abstract werk te zien van John Striegel en is er een workshop 'sieraden maken' voor kinderen van 8 t/m 12 jaar georganiseerd door Els Hoekstra.

De werken van John Striegel en Frédérique Bruijnen zijn te koop (via telefoon of e-mail).


 

JOHN STRIEGEL ABSTRACTE HOUTEN BEELDEN


John Striegel maakt sinds het afronden van zijn kunstopleiding in 1985 abstract ruimtelijk werk van hout. De laatste 15 jaar maakt hij voornamelijk houten “muzikanten”. Voor de zomerexpositie in Kunst 2001 heeft hij echter een keuze gemaakt uit zijn abstracte werk, die hij minder vaak tentoonstelt.

Voor deze beelden gebruikt hij voornamelijk fruitbomenhout, waarbij vaak de oorspronkelijke, natuurlijke vorm van het hout als uitgangspunt dient. Bij deze "abstracten" tracht hij een suggestie van beweging en vrijheid uit te beelden, waarbij de ruimte om het beeld een belangrijke rol speelt. Het gaat hem voornamelijk om de vormgeving, de uitstraling en het esthetische geheel.

 
JS_IMG_0769
JS_IMG_1299
JS_zomer_23_1
JS_zomer_23_2
JS_zomer_23_3

FRÉDÉRIQUE BRUIJNEN ABSTRACTE SCHILDERIJEN


Tijdens het zomerreces blijven aantal grotere en kleinere abstracte werken van Frédérique Bruijnen (1976) met als thema ‘PLAY’ hangen (zie ook voorafgaande expositie). Hoe fijn is het om te kunnen ‘spelen als een kind’? Iets helemaal voor jezelf te kunnen doen, de tijd vergeten en op te gaan in het maakproces. Spelen als een kind is iets heel moois dat elk kind van nature kan en doet. Helaas raken volwassen mensen dit  vrije gevoel vaak kwijt. Daarom nodigt Frédérique de toeschouwer uit voor een inkijk in het spel dat zij ervaart bij het maken van haar werk.

Het werk heeft raakvlakken met het Abstract Expressionisme en gaat over emoties, toeval en focus op het maakproces. Zij werkt vanuit haar gevoel, zonder vooropgezet plan en geniet van het hele proces van creëren, onderzoeken, experimenteren, proberen, vastlopen en weer doorgaan en laat zich graag verrassen door wat er gebeurt op het doek. Door altijd met meerdere werken tegelijk bezig te zijn, kan ze tussentijds afstand nemen. Zij geeft de kijker de ruimte om haar werk zelf te bekijken en ervaren of er woorden aan te geven.

 
FBruijnen_1b
FBruijnen_2b
FBruijnen_3b
FBruijnen_4b
FBruijnen_5b
FBruijnen_6b
FBruijnen_7b
FBruijnen_8b
FBruijnen_9b
FBruijnen_10b
FBruijnen_11b
FBruijnen_12b
FBruijnen_13b