| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 13 oktober t/m zondag 19 november 2023


Expositie met fotografie van Fredy & Aart Blom en met stenen beelden van Christ Goossens. Belangrijke factoren in het werk van deze 3 kunstenaars die zij gemeen hebben, zijn de transparantie en de werking van het licht.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 15 oktober 2023 om 16.00 uur door Ingrid Henkemans (voorzitter) en Michiel Blom, zoon van beide fotografen. 

CHRIST GOOSSENS STENEN BEELDEN

Christ Goossens (Den Dungen 1953) presenteert zich als een veelzijdig kunstenaar waarin zijn filosofische achtergrond, reis- en werkervaring worden weerspiegeld. Zijn passie voor schilderen is in 2003 in Frankrijk ontstaan, in 2006/2007 volgden workshops beeldhouwen in Italië. Daar raakte hij gefascineerd door de transparantie en de werking van licht in albast. Het opnemen van fotografie in 2009 was een logische stap voor zover het werken met licht, lijnen en vorm betrof. Gebeurde dit alles vooralsnog naast zijn werk als zelfstandig projectmanager, vanaf eind 2009 heeft Christ zich full-time op schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie toegelegd.

De beelden die Christ Goossens in deze tentoonstelling laat zien hebben geen voor- of achterkant, ze zijn echt 3-dimensionaal. Alle kanten boeien, als toeschouwer kijk en loop je er om heen. Door gebruik te maken van albast en marmer weet hij ook mooi het licht te gebruiken in zijn werk. De doorschijnendheid en de lichte vormgeving zorgen ervoor dat de steen als het ware tot leven komt en niet zwaar oogt, maar heel sierlijk, met organische en architecturale vormen. Het is strak vormgegeven en perfect afgewerkt.

 
ChristGoossens_1
ChristGoossens_2
ChristGoossens_3
ChristGoossens_4
ChristGoossens_5
ChristGoossens_6

FREDY & AART BLOM FOTOGRAFIE

De fotografie van het echtpaar Fredy & Aart Blom verschilt nogal van elkaar. Zelfs als ze fotograferen op een en dezelfde locatie, komen ze met volkomen andere beelden thuis. Het vult elkaar echter vaak mooi aan. Aart kan helemaal opgaan in een landschappelijke omgeving of geboeid raken door een bijzondere stad, waarbij hij natuurlijk (of ook onnatuurlijk) ‘verval’ spannend vindt. Hij zoekt naar kleuren en lijnen, naar een evenwichtige compositie. Maar ook het menselijk element speelt vaak een rol, het liefst met een knipoog. Aart fotografeert voornamelijk buiten en streeft ernaar een zodanige foto te maken dat nabewerking amper nodig is.

Fredy vind je op haar hurken in het veld of op het strand, zoekend naar details die een wereld op zich vormen, los van hun omgeving. Naar een mooi afbladderende muur kan ze verlekkerd kijken en ook spiegelingen zijn voor haar een geliefd onderwerp. Thuis experimenteert zij met alles wat maar voorhanden is en schroomt tegenwoordig niet de beelden tijdens het fotograferen of in de nabewerking om te vormen tot er een spannende, bijna abstracte voorstelling ontstaat.

De eerste 3 van onderstaande foto's zijn gemaakt door Aart, de laatste 3 door Fredy.
 
ABlom_1
ABlom_2
ABlom_3
FBlom_1
FBlom_2
FBlom_3