| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE BETAALBARE KUNST

vrijdag 24 november t/m zondag 17 december 2023


Jaarlijkse tentoonstelling “Betaalbare Kunst” waarin acht kunstenaars hun werk lieten zien in verschillende disciplines. De werken waren zo uitgekozen dat iedere bezoeker zijn of haar hart kan ophalen om iemand of zichzelf te onthalen op een betaalbaar geschenk in allerlei variaties. Zoals altijd bij Betaalbare Kunst konden aangekochte werken meteen worden meegenomen. De exposerende kunstenaars waren: Ada Konijn (viltwerk, bijvoorbeeld sjaals en viltschilderijtjes), Els Hoekstra (sieraden), Jacqueline Dessing (spekstenen beeldjes), Marie-Anne Jongmans (keramieke vazen), Mariska van der Baan (keramieke beelden), Nadja Willems (“Chefs Special”), Petra Ebbelaar (schilderijen) en Johan Spitteler (schilderijen).

De tentoonstelling werd geopend op zondag 26 november 2023.


 

ADA KONIJN VILTKUNST


De passie van Ada Konijn voor het vilten begon in 2005 na o.a. de opleiding creatieve handvaardigheid, workshops en cursussen. Het fascinerende vindt zij, hoe van losse schapenwol allerlei sjaals, sieraden, schilderijen en objecten gemaakt kunnen worden. Bij haar viltschilderijen laat zij zich inspireren door o.a. het strand, de zee en andere natuur en zij past daarin speciale technieken toe. De sjaals, gemaakt in een combinatie van merinowol en zijde, karakteriseren zich door natuurkleuren ofwel juist sprankelende heldere kleuren.

 
BTK23_Konijn_1
BTK23_Konijn_2
BTK23_Konijn_3

ELS HOEKSTRA SIERADEN


Els Hoekstra maakt al sinds haar jeugd sieraden. Vanaf haar 30ste verjaardag begon zij met de vakopleiding edelsmid, gegeven door leraren uit Schoonhoven. Deze technische opleiding is nu een basis voor haar verdere ontwikkeling als ontwerper en maker van sieraden. De huidige sieradenlijn is gemaakt van hergebruikte computergerelateerde materialen met hier en daar een klein glimmertje. In ’Betaalbare Kunst’ laat zij wat feestsieraden zien met soms een barokke zoetwaterparel erin verwerkt.

 
BTK23_Hoekstra_1
BTK23_Hoekstra_2
BTK23_Hoekstra_3
BTK23_Hoekstra_4
BTK23_Hoekstra_5
BTK23_Hoekstra_6
BTK23_Hoekstra_7
BTK23_Hoekstra_8
BTK23_Hoekstra_9
BTK23_Hoekstra_10
BTK23_Hoekstra_11

JACQUELINE DESSING SPEKSTENEN BEELDJES


Jacqueline Dessing, werkzaam in Amsterdam en Jisp, beeldhouwt al zo’n 30 jaar. Haar beelden zijn altijd abstract met geometrische vormen. Steen was voor haar liefde op het eerste gezicht. De verrassingen die stenen steeds weer openbaren zijn enorm. Het hakken, raspen en polijsten van steen blijft haar steeds weer boeien. De beeldjes in deze tentoonstelling zijn van speksteen.

 
BTK23_Dessing_1
BTK23_Dessing_2
BTK23_Dessing_3
BTK23_Dessing_4
BTK23_Dessing_5
BTK23_Dessing_6

JOHAN SPITTELER SCHILDERIJEN


Sinds een jaar of vijf heeft Johan Spitteler zich vol passie op het schilderen gestort. Elk schilderij, groot of klein, is geschilderd op hout of doek met acrylverf. Hij houdt van variatie. Zijn onderwerpen vindt hij vooral in de natuur. Voor hem geldt eens te meer “oefening en plezier baren kunst”.

 
BTK23_Spitteler_1
BTK23_Spitteler_2
BTK23_Spitteler_3
BTK23_Spitteler_4
BTK23_Spitteler_5

MARIE-ANNE JONGMANS KERAMIEKEN VAZEN


Marie-Anne Jongmans werkt sinds 2014 in het atelier van het, aan de Sloterweg gelegen, Oude Bijenpark als beeldend kunstenaar/ keramiste. Haar werk wordt met de hand opgebouwd waardoor elk stuk uniek is. De lockdown van 2020 leverde een nieuwe inspiratiebron op. Zo ontstond, ingegeven door de wens van velen om het thuis wat ‘op te fleuren’, een collectie vazen. Vanuit technische kennis en vaardigheden zoekt zij de mogelijkheden op om precies dat te kunnen maken wat ze voor ogen heeft. Daarnaast zoekt ze in haar werkzaam een relatie met “heelheid” en speelt met de schoonheid van het incomplete en imperfecte.

 
BTK23_Jongmans_1
BTK23_Jongmans_2
BTK23_Jongmans_3
BTK23_Jongmans_4
BTK23_Jongmans_5
BTK23_Jongmans_6

MARISKA VAN DER BAAN KERAMIEKEN BEELDEN


De keramiek van Mariska van der Baan, die begin 2023 plotseling overleed door hartfalen, kunnen het best worden omschreven als ‘Liefdevolle keramiek’. Hoewel ze zich aanvankelijk bezig hield met schilderijen, kunstwerken van papier-maché en glaswerk, heeft ze uiteindelijk haar roeping gevonden in de betoverende wereld van keramiek. Haar onderscheidende stijl kenmerkt zich door de weergave van zachte organische vormen, het boetseren van vrouwelijke gestalten, het verkennen van de diepe connectie tussen liefde en kunst, en het putten van inspiratie uit het mystieke universum. De fragiliteit van haar werk wordt vaak geaccentueerd door het bewust ontbreken van glazuur of kleur, waardoor ze ruimte biedt aan de toeschouwer om zijn of haar eigen interpretatie te ontdekken. Naast de zorgvuldige samengestelde selectie voor Galerie Kunst 2001 is er een website gelanceerd waarop al haar kunst te bewonderen is, waarvan een deel nog beschikbaar is voor verkoop. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de Hartstichting.

 
BTK23_vdBaan_1
BTK23_vdBaan_2
BTK23_vdBaan_3
BTK23_vdBaan_4
BTK23_vdBaan_5
BTK23_vdBaan_6

NADJA WILLEMS “CHEFS SPECIAL”


“Chefs Special” van Nadja Willems is ontstaan uit haar verwondering over het posten van eten op ‘social media’. Tegenwoordig wordt er eerst een foto gemaakt, vervolgens gepost op social media en dan pas wordt het gerecht gegeten., Het gaat niet meer puur om het eten. Het eten lijkt ineens ondergeschikt te worden/te zijn aan de foto en de ‘likes’ of aan de reacties die de foto krijgt. Is het bidden voor het eten vervangen door een Social Media Experience? Is social media onze nieuwe geloofsovertuiging? Zij vindt dat een bijzondere ontwikkeling!

 
BTK23_Willems_1
BTK23_Willems_2
BTK23_Willems_3
BTK23_Willems_4

PETRA EBBELAAR SCHILDERIJEN


Petra Ebbelaar werkt als begeleider van mensen met een beperking op een kinderboerderij. De inspiratie voor haar schilderijen doet zij dichtbij huis op, de natuur in eigen land, maar ook de natuur en cultuur in het buitenland, door reizen te maken en musea te bezoeken. De afgelopen 10 jaar is zij bezig met het experimenteren met verschillende materialen, zoals potlood, pastel en diverse soorten acrylverf. Zij laat zich graag uitdagen in onderwerp, in technieken en materialen, maar heeft geen bepaalde stijl of onderwerp wat haar specifiek aanspreekt. Zij werkt graag in opdracht en toont daarbij veel geduld in het uitwerken van haar schilderijen. Zij schildert soms naar een vast voorbeeld, soms ook ontwerpt en creëert zij tijdens het schilderen.

 
BTK23_Ebbelaar_1
BTK23_Ebbelaar_2
BTK23_Ebbelaar_3