| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

BINNENKORT TE ZIEN

dinsdag 19 december 2023 t/m zondag 11 februari 2024


Expositie met schilderijen van Georgette van Velzen en keramieken beelden van Annelies Deutekom. Beide kunstenaars hanteren het ruwe ongepolijste en imperfecte effect in hun abstracte schilderijen en keramieken beelden.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 7 januari 2024 (16:00) en wordt verricht door Ton Hoenderdos.

N.B. In de weekends van 24 t/m 26 december en 29 t/m 31 december is Kunst 2001 gesloten (Kerstreces).

poster expositie december 2023
 

ANNALIES DEUTEKOM KERAMIEKEN BEELDEN


De keramieken beelden van Annelies Deutekom hebben als thema “baas en hond”. De figuren zijn archetypes van mensen en honden en hebben een toegankelijke vorm. Door het experimenteren met diverse soorten klei, het bewerken met kleur en structuur en door te stoken op verschillende temperaturen wordt het proces optimaal benut om de veelzijdigheid van dit proces waarbij het spontane overheerst, weer te geven. De beelden krijgen daardoor een verrassende huid met een interessante textuur. Het ruwe en ongepolijste effect wordt in al het werk gehandhaafd.

 
Deutekom_1
Deutekom_2
Deutekom_3
Deutekom_4
Deutekom_5
Deutekom_6

GEORGETTE VAN VELZEN SCHILDERIJEN


De abstracte schilderijen van Georgette van Velzen, worden geïnspireerd door de tijd en het effect dat het verstrijken van de tijd heeft op álles en niet alleen op de natuur en de cycli die daardoor steeds op nieuw plaatsvinden. Dit hangt samen met de Japanse Wabi Sabi filosofie die een grote rol speelt in haar werk: de schoonheid van de imperfectie, de kracht en de pracht van vergankelijkheid. Accepteren dat niets blijft zoals het is, dat alles verandert en glans verliest, gebruiksporen vertoont, beschadigd raakt en zelfs vergaat. Georgette van Velzen werkt met verschillende materialen en structuren, variërend van afval tot oude brieven en van roestige spijkers tot paraffine, aarde en as. Het is geen uitgedacht proces maar het intuïtief volgen van een weg die haar zelf vaak voor verrassingen en uitdagingen stelt. Soms ontstaat samen met het schilderij een tekst. Gevoel, emotie en gedachten worden, wat zij noemt “kunst zonder punt”, voor iedereen toegankelijk, voor iedereen zelf te interpreteren.

 
VanVelzen_1
VanVelzen_2
VanVelzen_3
VanVelzen_4
VanVelzen_5
VanVelzen_6
VanVelzen_7