| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 16 februari t/m zondag 17 maart 2024


Expositie met terracotta- en koperdraadsculpturen van Huub Holthuizen en impressionistiche landschappen en bloemenschilderijen van Lucienne Kaaij.

De opening van de expositie vond plaatst op zondag 18 februari 2024.

poster expositie februari en maart 2024

 

LUCIENNE KAAIJ SCHILDERIJEN


Lucienne Kaaij die aanvankelijk schilderde in een geometrisch abstracte stijl, exposeert nu schilderijen die min of meer impressionistisch te noemen zijn. De belangrijkste inspiratiebronnen daarin zijn de natuur, het landschap en de gecultiveerde natuur van tuinen.

De natuur is altijd aanwezig in haar schilderijen. Een tuinseizoen, een bezoek aan een kwekerij of een strandwandeling kunnen zomaar leiden tot een serie schilderijen met veel licht en kleur. Als uitgangspunt maakt zij gebruik van foto's, maar ook 'en-plein-air' was een ontdekking voor haar. Tegenwoordig richt zij haar blik meer op het landschap. Zij zet haar doeken op met sneldrogende acryl om deze later vloeiend uit te werken met olieverf.

 
LKaaij_1
LKaaij_2
LKaaij_3
LKaaij_4
LKaaij_5

HUUB HOLTHUIZEN SCULPTUREN


De bronssculpturen die Huub Holthuizen eerder, in 2016, in Galerie Kunst 2001 exposeerde, hebben plaats gemaakt voor koperdraad sculpturen. De sculptuur van Alexander Calder, 'Kopperen familie', bood hem een ruime aanmoediging figuraties te gaan modelleren en te buigen. Ook zijn klassieke modelstudies gaven hem een duwtje om potloodlijnen in koperdraad om te zetten. De geëxposeerde diersculputuren in steengoed en terracotta zijn o.a. geïnspireerd op de paard- en kameelsculpturen van grafgiften uit de Chinese Tang Dynastie (7e eeuw).


 
HHolthuizen_1
HHolthuizen_2
HHolthuizen_3
HHolthuizen_4
HHolthuizen_5