| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 22 maart t/m zondag 28 april 2024


Expositie met mixed media schilderijen van Olav van Lede en met ‘scrap art’ objecten, kinetische kunstobjecten en creatieve lasobjecten van Erik Klein Schiphorst, een expositie met een veelheid aan technieken en kunststromingen.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 24 maart 2024 (16:00).

poster expositie maart en april 2024

 

OLAV VAN LEDE SCHILDERIJEN (MIXED MEDIA)


Na vele omzwervingen betrok Olav van Lede (geb. in 1976 Montreal, Canada) begin 21e eeuw een oud atelier in Amsterdam (Oud Zuid), waar zijn eerste werken ontstonden, geïnspireerd door kunstenaars als Roy Lichtenstein en Andy Warhol. Na en korte periode waarin hij zijn eigen interieurlijn met kleine meubels, verlichting en accessoires startte, ging Olav toch weer dat doen wat hij het liefst doet: het werken met historische documenten en onderwerpen die hij door middel van een sprekend icoon of object met elkaar verbindt. Onderwerpen als ruimtevaart, oorlog, strategie, eten en nostalgie komen hierin aan bod. De start van een nieuw kunstwerk begint ver buiten zijn atelier, speurend naar historische documenten via verzamelaars, antiquairs en musea, waarmee hij mooie, grappige, maar soms ook minder fraaie feiten en momenten uit het verleden terug onder de aandacht brengt.

 
VanLede_1
VanLede_2
VanLede_3

ERIK KLEIN SCHIPHORST METALEN OBJECTEN


Erik Klein Schiphorst (1963, werkzaam in Hillegom) verzamelt voor zijn werk allerlei metalen gebruiksvoorwerpen. Daar maakt hij verschillende stapels van waaruit wonderlijke schepsels ontstaan in een proces van lassen, slijpen en buigen, soms met een zwengel waaraan je kunt draaien, zodat het kunstwerk ineens tot leven komt. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur. In de diepe diepzee, de woestijn of de jungle, komen wezens voor met hele bijzondere kenmerken en aparte vormen die je niet eens zou kunnen verzinnen. Kenmerkend voor zijn beelden is de stoere look: het is een ontdekkingstocht naar de gebruikte materialen en een mooi kleurgebruik.

 
KleinSchiphorst_1
KleinSchiphorst_2
KleinSchiphorst_3
KleinSchiphorst_4
KleinSchiphorst_5
KleinSchiphorst_6