| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

BINNENKORT TE ZIEN

Vrijdag 3 mei t/m zondag 9 juni 2024


Tentoonstelling met abstracte schilderijen van Jeroen van der Weide en porseleinen objecten van Petrus Griepink. Beide kunstenaars passen in hun eigen medium een speciale techniek toe, waardoor hun werk een bijzondere uitstraling krijgt.

De officiele opening vindt plaats op zaterdag 11 mei 2024 (16:00).



 

JEROEN VAN DER WEIDE ABSTRACTE SCHILDERIJEN


De abstracte schilderijen van Jeroen van der Weide (wonend en werkend in Haarlem) zijn geschilderd met acryl op masoniet. Jeroen wil het materiaal laten spreken. Al schilderend ontstaat het verhaal, waar de kijker er dan mee aan de haal kan gaan en er betekenis aan kan geven. De spanning die dan ontstaat, is ook de spanning waarnaar Jeroen van der Weide op zoek was en is, het is een constante dialoog tussen zijn verstand en gevoel. Lijnen, lagen en kleur verschijnen als aanvullingen op het beeldvlak.
 
JvdWeide1
JvdWeide2
JvdWeide3
JvdWeide4
JvdWeide5

PETRUS GRIEPINK PORSELEINEN OBJECTEN


Voor het porselein van Petrus Griepink, een welbekende van de galerie, is de Nerikomi techniek toegepast, een techniek die maar door een 10-tal keramisten wordt beoefend. Het merendeel van zijn porselein is met de hand opgebouwd uit 10-tallen laagjes porseleinklei die hij van te voren heeft ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1260 graden worden meegebakken. De zuiverheid van het materiaal, de mogelijkheden om flinterdun en uitdagend te werken spreken dan ook tot de verbeelding. De temperatuur waarbij porselein wordt gebakken is hoger dan voor de andere aardewerksoorten, dit maakt porselein harder, maar niet poreus, en enigszins transparent. Door alle eenvoud blijft het porselein zijn puurheid behouden, al dan niet ingekleurd. Een nieuwe uitdaging in Petrus’ werk zijn de kreukelvaasjes, gemaakt met luchtdrogende klei (niet waterdicht), dus bijvoorbeeld voor droogbloemen. Zijn porselein staat inmiddels bij verzamelaars over de hele wereld, tussen werk van een Andy Warhol, een Jim Dine en vele anderen.

 
PGriepink1
PGriepink2
PGriepink3
PGriepink4
PGriepink5