| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 30 maart t/m zondag 6 mei 2012
ANTOINETTE GROTE GANSEY SCHILDERIJEN


Antoinette Grote Gansey (Den Haag 1953) wil altijd maar schilderen, het is haar passie geworden. Meestal begint zij met willekeurige vormen en werkt net zolang door totdat er een structuur ontstaat, waarin dan vaak een landschap te ontdekken is. Zij is gefascineerd door structuren in het landschap zoals rijen winterse bomen, krassen in het ijs, een rietkraag, stenen, reflecties in het water, schaduwen etc. In haar acrylschilderijen is de natuur geabstraheerd tot lijnen en kleur. In de serie IJslandschilderijen is duidelijk de eenzaamheid en de stilte van de natuur zichtbaar: eenzame huisjes, basaltzuilen ontstaan door snel gestold lava, ijsschotsen. Zij heeft steeds maar weinig kleuren op het palet, maar daaruit ontstaan vele nieuwe kleuren in vele nuances. Zij kan zich ook helemaal uitleven in grijstinten of alleen maar zwart en wit op het palet brengen.

Oorspronkelijk begon zij bij de Gooische Academie o.l.v. Humphrey Bennett met modelschilderen. In die periode ontstonden haar vrouwenschilderijen. Bij Suus Kooijman is zij abstract gaan schilderen. De schilderijen die zij nu maakt zijn bijna een soort moderne glas-in-loodramen, waaruit weer een landschap vanuit de lucht denkbaar is.

Een aantal van haar werken:
IMG_2605
IMG_2606
IMG_2608
IMG_2609
IMG_2611
IMG_2612

MARIA DE JONG BRONZEN BEELDEN EN BEELDEN UIT STEEN


Maria de Jong (Barsingerhorn 1951) is altijd geboeid geweest door vormen in de natuur, zoals oude boomstronken, takken, oude druivenstronken etc. die zij verzamelde en ontdeed van mos, molm en bast tot op de kern. Zij was altijd creatief bezig. Enkele jaren geleden ontstond een verlangen om niet alleen vormen te onthullen, maar deze zelf te scheppen en dan het liefst in verschillende soorten steen. Het is echter belangrijk om voordat met het houwen begonnen wordt de stenen die het meest aanspreken bij elkaar te zoeken, te bekijken en te bevoelen. Inmiddels heeft zij zich als autodidact ontpopt tot een professionele beeldhouwster die met volledige toewijding met de vorm en structuur van de stenen bezig is. Zij heeft haar eigen weg gevonden, vooral door haar gevoel te volgen. Zij verstaat de taal van de verschillende soorten stenen en voelt de mogelijkheden van iedere steen. Bij de een wordt het lijnenspel geaccentueerd, de ander vraagt om een opening naar het licht, of de contour krijgt een ritmisch element. Sinds een paar jaar is zij lid van de Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst zij Ons Doel en van Kunst Collectief Velsen. Sinds kort is zij ook abstract gaan schilderen, maar haar hart ligt bij het beeldhouwen.

Een aantal van haar werken:
IMG_2614
IMG_2616
IMG_2617
IMG_2618
IMG_2619
IMG_2621