| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 11 mei t/m zondag 17 juni 2012


De tentoonstelling 'De Sportieve Mens' werd geopend op zondag 13 mei 2012.
KIDZ&KUNZT MET JAN VAN DIEMEN EN MARIAN COMMANDEUROp vrijdag 1 juni kwamen drie groepen 6 van de Rietveldschool te Badhoevedorp kennismaken met kunstschilder Jan van Diemen (rechts) en beeldhouwster Marian Commandeur (midden) en hun werk.
JAN VAN DIEMEN OLIEVERFSCHILDERIJEN

Voor veel schilders is schilderen een medium om de eigen omgeving te onderzoeken, te doorgronden en vervolgens op doek of papier tot uitdrukking te brengen. Dat is vaak de reden dat kunstenaars veel reizen en trekken, een onbekende horizon opzoeken om het nieuwe daarvan te leren kennen. Jan van Diemen doet dat op een heel expressionistische wijze, soms bijna in totale abstractie. Maar de beheersing van de vorm zal hij nooit verloochenen. De hand van de tekenaar blijft altijd herkenbaar evenals van Diemens fascinatie voor sport.

Op veel van zijn werken vervullen de sportfiguren een hoofdrol in een ’setting’ van een ruig geschilderd landschap. Het ‘sportlandschap’ is vrij van enige topografische verwijzing, met slechts een suggestieve horizon, waarin met grof opgezette, snel geschilderde partijen in vaak primaire kleuren een romantische duiding van de mens wordt weergegeven, die het wel zal winnen van die andere mens, maar nooit van de oppermachtige natuur. In bedrijfskunstcollecties is Jan van Diemen geen onbekende.

Zijn actievolle werken beantwoorden aan de dynamiek die een bedrijf graag wil uitstralen. Ook de immens grote formaten sluiten meestal naadloos aan bij de architectuur van een bedrijfshal, zaal of vergadercentrum, alhoewel de schilder ook in kleine gedetailleerde werken de boodschap van een onderneming uitstekend kan ‘vertalen’.

Een aantal van zijn werken:
IMG_2840
IMG_2831
IMG_2835
IMG_2837
IMG_2838
IMG_2839

MARIAN COMMANDEUR BRONZEN BEELDEN

Marian Commandeur, die woont en werkt te Avenhorn, maakt beelden voor zowel binnen als buiten. De beelden worden in klei of in was gemaakt waarna ze in granito, aluminium cement of brons kunnen worden gegoten. Haar werk kan gekenmerkt worden als naturalistisch en figuratief, hoewel zij zich recent meer toegelegd heeft op een abstractere manier van werken. Wat zij wil uitbeelden is de kracht en de kwetsbaarheid van de mens.

Tegenwoordig werkt zij ook in kunsthars. Na eerst meerdere malen een cursus modeltekenen te hebben gevolgd in de Blauwe Schuit te Hoorn, zette zij haar studie voort bij beeldhouwer Gerard van de Leede in Bergen. In de jaren die volgden nam Marian deel aan de opleiding voor beeldende kunst, gegeven door beeldhouwer Karel Gomes.

Zij neemt deel aan het kunstenaarscollectief ’Wester Kogge Kunst Kring’ te Koggeland en de Hoornse Kunstenaars Vereniging. Naast vrij werk maakt Marian ook beelden in opdracht. Exposities en aangekocht werk zijn door heel Nederland, Frankrijk en Duitsland te zien.

Een aantal van haar beelden:

IMG_2823
IMG_2824
IMG_2826
IMG_2827
IMG_2841
IMG_2846