| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE KOH 'DOOR DE MATERIE'

vrijdag 22 juni t/m zondag 15 juli 2012De zomerexpositie van Kunstenaars Organisatie Haarlemmermeer (KOH) met werk van Katja Rier en Wim Jonker. Klik hier voor de flyer.
KATJA RIER SCHILDERIJEN

Katja Rier beheerst verschillende schildertechnieken maar komt altijd terug op expressie middels de abstracte kunstvorm. De vorm, de kleur, de balans, en vooral de structuur is voor Katja boeiend. In veel van haar werken is structuur een belangrijk onderdeel, vaak zeer grillig. Vreemde en rare vormen krijgt ze door allerlei materialen te verwerken in haar doeken, van papier, tot hout of plastic. Vaak onderzoekt ze of ze door een combinatie van materialen een structuur kan veranderen.

Een aantal van haar werken:

Rier-1
Rier-2
Rier-3

WIM JONKER SCULPTUREN

De sculpturen van Wim Jonker kenmerken zich door de bijzondere vlakverdeling. Bij de werken is bewust gebruik gemaakt van ingetogen kleuren om zo de sfeer van een sloppenwijk (slums) het beste te weerspiegelen. Sloppenwijken (slums) vind je in alle delen van de wereld. Illegale bouwsels, bewoond door kansarmen.
Opgebouwd uit restmaterialen en bouwafval, veelal afkomstig van vuilstortplaatsen. Met deze objecten probeert Wim de sfeer en uitstraling van deze habitats weer te geven zonder de werkelijkheid al te zeer geweld aan te doen.

Een aantal van zijn werken:

Jonkers-1
Jonkers-2
Jonkers-3
Jonkers-4
Jonkers-5