EXPOSITIE 'UITDAGEND'

vrijdag 12 oktober t/m zondag 18 november 2012


FABRICE HÜND SCHILDERIJEN EN MOZAÏKEN


Fabrice Hünd (1961) maakt kleurrijke schilderijen en tekeningen, die vooral figuratief van karakter zijn en vaak sterk gestileerde, soms dromerige, soms groteske elementen bevatten. De onderwerpen die hij kiest, zijn niet  gemakkelijk samen te vatten: mensen en dieren, vaak voorgesteld in ingewikkelde lichamelijke structuren, portretten, naakten, achtergronden met bomen en planten, stadsgezichten en café-scenes en last but not least de vrouw in al haar hoedanigheden. Fabrice ordent heldere kleuren, dansende lijnen en compositie op een speelse, wonderbaarlijk rake en verrassende manier. De vrolijke vormen en de wisselwerking tussen lijn, kleur, atmosfeer en toeschouwer maken blij en nodigen uit te delen in een gevoel van geluk, vrijheid en nieuwe verbondenheid. Hij gebruikt een grote verscheidenheid aan technieken en materialen.

Desondanks is zijn werk altijd herkenbaar. Deze verscheidenheid past bij zijn warmbloedige en heftig zoekende temperament. Als ondergrond voor zijn schilderijen gebruikt hij niet alleen doek en papier, maar ook veelvuldig panelen van gerecycled materiaal of oude eikenhouten kastdeurtjes. De schilderijen zijn vaak van groot formaat en zijn soms opgebouwd uit grove penseelstreken maar vaak ook uit een subtiele lijnvoering of een combinatie van beide. De tekeningen zijn niet wezenlijk anders dan de schilderijen. Nu eens lijken ze schetsmatig alsof de mogelijkheid geboden wordt voor aanvulling, dan weer is een tekening tot in het kleinste detail doorwerkt.
Naast de schilderijen en de tekeningen heeft Fabrice ook veel wandschilderingen en mozaïeken gemaakt in Amsterdam en andere plaatsen in Nederland, sommige van zeer grote afmetingen.KEES JUFFERMANS (WAND)OBJECTEN

De vader van Kees Juffermans (Heemstede 1956) was zijn lichtend voorbeeld en een meester in het hergebruik van materiaal. De spijker uit een fietsband werd rechtgeslagen gebruikt om de fietspomp op te hangen. Omdat het destijds niet vanzelfsprekend was een creatieve opleiding te volgen, maakte< hij na de Havo zijn omzwervingen in de techniek en ontwikkelde hij zich door zelfstudie.

Kees werkt voornamelijk met verschillende afgeschreven materialen. Door uit te gaan van de vorm van losse objecten en deze op een andere manier te laten versmelten laat hij een nieuw beeld ontstaan. De synergie van de gebruiksvoorwerpen levert een verrassend nieuw beeld op.

Hergebruik van materialen is zijn manier om de vluchtigheid van deze tijd en de rijkdom waarin we leven zichtbaar te maken. Door opnieuw te kijken wordt wat zo gewoon lijkt weer bijzonder.

Door zijn jaren in de techniek ontwikkelde Kees zich als een meester met materialen. Zijn werken zijn perfectionistisch van aard en met gevoel aan elkaar verbonden. Zijn beelden hebben een positieve en vaak
humoristische uitstraling.

© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 872553