| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'HERKENBAAR'

Vrijdag 22 februari t/m maandag 1 april 2013 (2e Paasdag)


Solo expositie van Iet Rammers. De officiële opening vond plaats op zondag 3 maart 2013.

IET RAMMERS-DE KORT  SCHILDERIJEN, ETSEN EN STEENDRUKKEN

De in Badhoevedorp wonende en werkende Iet Rammers-de Kort (geboren in de Jordaan) begon, onder invloed van haar vader, de kunstenaar Jacobus de Kort al zeer jong met het tekenen en later het schilderen van grachtengezichten, torens en geveltjes in Amsterdam.  Als 12-jarige bood zij een kunsthandel in de Rosmarijnsteeg haar witte pentekeningen op zwart karton aan voor fl. 2,50. Haar eerste koper bleek toen  Carel Willink te zijn. Na vele korte opleidingen begon zij met een avondopleiding aan de UTS waar zij vooral leerde werken met houtskool  aan stillevens en vervolgens met modeltekenen.

Haar eerste uitdaging in olieverf was met het voltooien van een grachtengezicht van haar vader na zijn overlijden. Vele schilderstukjes van Amsterdam volgden, die zij verkocht op exposities bij Schiphol, IBM, Elsevier, Maastricht en in luxe hotels. Naast haar werk als etaleur zocht zij nieuwe uitdagingen bij kunstenaar en docent Joop Zwart via Pier K te Hoofddorp, waar zij leerde veel losser, en niet meer realistisch, te werken en met andere materialen zoals acrylverf en aquarel.

Zo’n 10 jaar geleden werd haar belangstelling gewekt voor de etstechniek, welke zij zich vervolgens eigenmaakte na het volgen van lessen bij Ada de Koning, die haar de charme van het etsen liet ontdekken, zoals het uitsparen van vormen en het gebruikmaken van meerdere kleurenlagen en andere materialen. Haar etsen zijn unica, waarop het wereldgebeuren en haar eigen leefomgeving de voornaamste inspiratiebronnen zijn: Amsterdam met haar grote bouwwerken, die  de kleinere dreigen te  verdringen en in het rijtje van de groten der aarde: Maarten Luther King, wiens ‘Droom’ Obama inspireerde, het rampzalige “9-11” en het overlijden van Steve Jobs.

Iet heeft al vele exposities gehad en vaak deelgenomen aan groepstentoonstellingen, zoals van de KOH (Kunstenaars Organisatie Haarlemmermeer), waarvan zij al jaren lid is.

Een aantal van haar werken:
IetRammers1
IetRammers2
IetRammers3
Iet Rammers4
Iet Rammers5
DSC06413-werk

KIDZ&KUNZT MET IET RAMMERS-DE KORT

Leerlingen van G.Th.Rietveldschool bezochten de galerie op 22 maart en spraken met kunstenaares Iet Rammers over haar werk. Hieronder een aantal foto's van het bezoek.

SAM_0013
SAM_0014
SAM_0015
SAM_0016
SAM_0023
SAM_0028