| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'BEESTACHTIG BOEIEND'

Vrijdag 17 mei t/m zondag 23 juni 2013


Tentoonstelling met werk van de leden van "Studio Conceptionel" (Marion Ruting, Ruud Zweypfenning, Veronica de Voogt) en Willem de Voogt. De opening vond plaats op zondag 19 mei 2013. De tentoonstelling is ook op 2e Pinksterdag (20 mei 2013) geopend.

STUDIO CONCEPTIONEL BEELDEN VAN MARION RUTING – RUUD ZWEYPFENNING – VERONICA DE VOOGT

Studio Conceptionel is een samenwerkingsverband tussen Marion Ruting, Veronica de Voogt en Ruud Zweypfenning, die elkaar toevallig ontmoet hebben. Het uitwisselen van kennis en ervaring bleek een goed uitgangspunt te zijn om zich verder onafhankelijk te ontwikkelen. In dit samenwerkingsverband stimuleren en inspireren zij elkaar en hun werk exposeren zij dan ook gezamenlijk.

Ruud Zweypfenning maakt stoere robuuste diersculpturen. Zijn koene stier, ineengedoken roerdomp of parmantig lopende secretarisvogel hebben charisma. In zijn mythologische figuren, waarbij de technische kwaliteiten van Ruud meteen opvallen, komen mens en dier subtiel samen. Ruud en het verhaal van Leda en de zwaan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uit zijn werk spreekt ervaring met vorm en volume.

In het werk van Marion Ruting speelt de mens een belangrijke rol. Zij maakt vrouwen, ogenschijnlijk soepel geschetst, op de grens van werkelijkheid en verbeelding; soms voor velen herkenbaar, met kinderen aan de hand of op schoot, lezend, of, met spanning balancerend op dieren, lijken zij verdiept in, of ontsproten uit een andere wereld.

In het werk van Veronica de Voogt  speelt dynamiek een grote rol. Het is realistisch, dynamisch en interactief. Haar dierfiguren zijn speels, ontroerend en beweeglijk. Veronica heeft observeren letterlijk tot kunst verheven, haar beelden zijn realistischer dan de realiteit.

studio 1
studio 2
studio 3
studio 4
studio 5
studio 6

WILLEM DE VOOGT FOTOGRAFIE

De krachtige foto’s van Willem de Voogt, zij zijn tijdloos en zeer indrukwekkend. Zijn dieren en mensen in wijdse  landschappen, tere of juist vurig rode avondstemmingen, scheppen een warme omgeving waarin de bronzen van Studio Conceptionel optimaal tot hun recht komen. De fotografie van Willem is tijdloos en indrukwekkend.
voogt 1
voogt 2
voogt 3
voogt 4

KIDZ&KUNZT MET VERONICA DE VOOGD EN RUUD ZWEIPFENNING

Beestachtig Boeiend” in Galerie Kunst 2001, werd aanleiding voor Susan Heijstee om met haar groep 6 van de Rietveldschool een beestenprojectje voor te bereiden. De kinderen maakten ieder een foto van een (favoriet)beest en ze schreven daar zelf een heuse rondeel bij (=dichtvorm in 8 regels). Een succesvolle beestenboel was het resultaat met heerlijk diverse, verrassende foto’s en gedichten. Hoogtepunt werd de afronding op 31 mei in dialoog met twee kunstenaars Veronica de Voogt en Ruud Zweipfenning  die zelf dierenbeelden in brons maken (nog  t/m 23 juni geëxposeerd in de galerie). Eerst werden de dierbeelden van de expositie in hun markante houding  nieuwsgierig en enthousiast bestudeerd. Vol verwondering werden de kunstenaars bestookt met vragen. “Wat doen die giraffen daar? Hóe moet je zo’n bronzen beeld maken en waarom zijn er in brons ook verschillende kleuren? Vindt u het leuk en is het duur?”  De kunstenaars vertelden waarom de dieren zo’n speciale houding hadden. Toen ook naar gevoelens werd gevraagd  reageerde Ruud: bij mij geven de vogels vrijheid en de stier stevigheid. Maar ook wisten de kinderen dat het figuratieve kunst  is en dat de Galerie geen museum is.  Alle leerlingen zochten een favoriet beestenbeeld dat ze vervolgens in korte tijd zelf gingen natekenen.  De landende uil was favoriet en naast het dichten en fotograferen zitten er beslist ook tekentalentjes in deze groep 6. De beesten-rondeeltjes en foto’s blijven nog even in de hal van de galerie om zo iedereen  die langskomt of binnenloopt te laten zien hoeveel talent er op de Rietveldschool in groep 6 zit.

Ook van de andere basisscholen zullen groepen de “beestachtig boeiende” expositie interactief bezoeken onder begeleiding van mensen van de Galerie en de kunstenaars die hieraan graag hun medewerking verlenen.  Iedereen is welkom de dierenkunstwerken - beslist uniek in hun soort- te komen bekijken. Galerie Kunst 2001 is open op vrijdag zaterdag en zondag van 13-17u. Uiteraard zijn ook de gedichtjes met bijpassende dierenfoto’s van de talentjes uit groep6 van de Rietveldschool  dan te bewonderen.Beestachtige middag voor een groep 6 van de Rietveldschool.

Een foto impressie van het bezoek van groep 6 van de Rietveldschool:
DSC_3902
DSC_3907
DSC_3909
DSC_3913
DSC_3919
DSC_3923