| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'Tussen Hemel en Aarde'

vrijdag 30 augustus tot en met zondag 6 oktober 2013


Jubileumtentoonstellingter ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Kunstenaars Organisatie Haarlemmermeer (KOH). Van elke deelnemende kunstenaar wordt een werk getoond, waardoor een overzicht van verschillende media en technieken verkregen wordt.

De opening vond plaats op zondag 1 september om 16.00 en werd verricht door Elise van Melis, directeur Historisch Museum Haarlemmermeer, met muzikale medewerking van de Haarlemse sopraan Martje de Voogd, begeleid door pianist Willem Mak.
De KOH, Kunstenaars Organisatie Haarlemmermeer, is een regionale vereniging opgericht in 1993 ter behartiging van de belangen van kunstenaars. De organisatie viert in dit jaar haar 20-jarig bestaan. Het onderwerp van dit jubileumjaar op de verschillende locaties is veelal: Welke nieuwe waarden hanteren wij in een maatschappij waarin de mens teruggeworpen wordt op zijn individuele keuzes. In dit jubileumjaar richt KOH door de gehele gemeente Haarlemmermeer ruimtes in van bekenden op cultuurgebied, de zogeheten Chambres d’amis.

Bezoekers en inwoners van de diverse deelgemeenten binnen de Haarlemmermeer kunnen kennis nemen van wat er leeft binnen deze kunstenaarsorganisatie. De KOH herbergt vele verschillende disciplines van de beeldende kunst: schilders, tekenaars, etsers, grafici, beeldhouwers, glaskunstenaars, fotografen, sieradenontwerpers, keramisten, woordkunstenaars en houtbewerkers. Door hun werk op verschillende locaties te presenteren stellen kunstenaars zich niet alleen kwetsbaar op, maar ook open naar de buitenwereld. Het getoonde werk kan verwondering, bewondering  maar ook kritiek opleveren.

Door de diverse openbare ruimtes in de polder, zoals de Meerse Beeldende Kunst en Galerie Kunst 2001, het Haarlemmermeermuseum, de Witte Boerderij, de Doopsgezinde kerk en de Hoofdvaartkerk en een aantal eigen ateliers open te stellen hopen zij een kennismaking en tevens dialoog tussen makers en bezoekers van cultuur op gang te brengen. De titel “Tussen Hemel en Aarde” in Galerie Kunst 2001 staat symbool voor de zoektocht die elke kunstenaar ondervindt bij het maken en bedenken van zijn/haar werk. Deze kunstroute “Langs Heren wegen; Plekken met een betekenis in het kader van het 20-jarig jubileum van de KOH” vindt plaats op 14 en 15 september 2013.

Alle informatie over de kunstenaars van de KOH vindt u op: www.kunsten-koh.nl. De deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling in Galerie Kunst 2001 en hun werken  zijn:


Marleen Koek, ‘Amaryllis’, acryl op doek

Lidia Verschoor, ‘Deeply in Love’, acryl op doek

Sabine Sloots, ‘Grassprieten’, glasobject

Wim Jonker, ‘Stairway to Heaven’, sculptuur

John Striegel, ‘Gitarist met een knipoog’, houtobject

Eline Gumbert, ‘Woord in beeld’, woordkunst (zeefdruk/pastel)

Yvon Samson, ‘Orange dreams’, acryl/fotografie op papier

Evelien Ruizendaal, ‘Aarde’, olieverf op paneel

Loes Verbrugge, ‘Op weg naar Ithaka’, glasobject

Anneke de Rond, ‘Yesterday for tomorrow’, halssnoer (zilver met diverse materialen)

Jacqueline van Rosmalen, ‘Schatten en Sterrenstof’, installatie (diverse materialen)

Bert Steen, ‘Vikingschip’, keramiek

Yvonne Ravelli, ‘Torso’, sculptuur (Carrara marmer)

Alisa Lim A Po, ‘Indringend’  (uit de serie Naakte Waarheid), acryl op papier

Tineke Brackel, ‘Essentie in beeld’, albast lichtobject

Iet Rammers-de Kort, ‘Onbegrensde wereldkopie’, ets

Minke Mensing, papierwerk

Judith Cruz Ramirez, ‘Spiegel’, object (plexiglas en aluminium)