| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 28 februari tot en met zondag 6 april 2014


Expositie met werk van de kunstenaars René Mol en Hans Willemse. De tentoonstelling werd op zondag 2 maart geopend door Annette van Wijck, beeldend kunstenaar.
RENÉ MOL  SCHILDERIJEN


Via diverse opleidingen en cursussen heeft René Mol (Brunssum 1950) zich in de laatste jaren toegelegd op zijn grootste passie: het schilderen. Gaandeweg is hieruit de liefde voor abstracte werken ontstaan. Hij werkt voornamelijk met acrylverf, vaak gecombineerd met organische stoffen zoals zand en hout, om het schilderij meer kracht te geven. Hij laat zich leiden door kleuren, waarbij hij gebruik maakt van natuurlijke elementen die de jaargetijden met zich meebrengen. Zij raken zijn gevoelswereld en geven de emotie van dat ontstane moment weer. Luchten, ontmoetingen en bepaalde structuren inspireren hem tot harmonieuze abstracte voorstellingen, waarbij de bewegingen, de sfeer en de uitstraling belangrijk zijn.
HANS WILLEMSE OBJECTEN VAN NATUURLIJKE MATERIALEN


Hans Willemse heeft als bloemsierkunstenaar vele jaren met verse bloemen, groenmaterialen en planten gewerkt, arbeidsintensief maar zeer vergankelijk werk. De laatste jaren heeft hij zich meer en meer gericht op het maken van sculpturen op basis van natuurlijke materialen, gemaakt van gedroogd of geprepareerd materiaal, waardoor de objecten vele jaren houdbaar zijn. Uit schijnbaar alledaagse materialen die hij uit de natuur haalt, weet hij bijzondere en  prachtige sculpturen te maken.

Door te spelen met vormen, kleuren en materialen laat hij de schoonheid van de natuurlijke materialen zeer tot zijn recht komen. Maar door onverwachte en eigenzinnige vormen weet hij ook vervreemdende effecten te bereiken. Met de natuur als grote inspiratiebron, probeert hij zijn verwondering over te brengen op de toeschouwer. De ontstane sculpturen zijn soms sprookjesachtig, voor wie romantisch is ingesteld, soms bizar en uitdagend voor de meer op experimenteel en vernieuwend ingestelde toeschouwer.