| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 23 mei tot en met zondag 29 juni 2014


De tentoonstelling werd geopend op zondag 25 mei 2014.


MIEKE DIEKMANN  BRONZEN

Mieke Diekmann (wonend en werkend in Loenen, Veluwe) werkt intuïtief zonder vooropgezet plan: Kunst is emotie. De stijl van haar schilderijen laat zich omschrijven van symbolisch tot mystiek geabstraheerd, maar ook abstract werk is haar niet vreemd. Haar schilderijen vertellen een verhaal en de toeschouwer mag op ontdekkingstocht. Haar kleurgebruik is meestal intensief en warm, maar zij laat zich ook graag verleiden tot een heel ander kleurenpalet. De cirkel is een veelvuldig terugkomende vorm waar ze zowel in haar schilderijen als in haar bronzen veel inspiratie uit haalt.

Alleen de bronzen beelden van Mieke worden in deze expositie getoond. Het zijn sierlijke figuren, die vaak in een dans gevangen zijn. Ook hier zit meestal een symbolische boodschap in. Geregeld combineert ze het brons met RVS. Ook in haar nieuwe serie “Spiegelingen” kan men dat terugzien. Het “koele” staal tegen het “warme” brons geeft een spannend contrast. Zo wordt de beweging in haar beelden nog meer geaccentueerd.

Mieke heeft haar eigen Galerie en Beeldentuin in Loenen waar ze buiten haar eigen werk elke acht weken het werk van drie andere kunstenaars exposeert. In haar atelier geeft ze schildercursussen en workshops.


   


TON VAN IERSCHOT  SCHILDERIJEN

Ton van Ierschot, die woont en werkt in Heemstede, wordt enorm geboeid door het creatieve aspect in de beeldende kunst. Hij gaat graag het experiment aan met nieuwe materialen en stijlvormen, daarbij gestimuleerd door zijn opleiding aan de Kunstacademie in Haarlem. Het schilderen blijft echter bij hem voorop staan. Met vorm en kleur wil hij de ongrijpbare wereld tonen. De meeste van zijn schilderijen dragen een metafysische inslag: “wat komt er na de natuur?” Mystiek met een romantische inslag wordt veelal verbeeld in expressieve schilderijen. Ton is altijd op zoek naar de meest intense vorm. Meestal ontstaat het beeld “vanzelf”. Met kleuraccenten versterkt hij soms een bepaalde vorm, maar bij andere schilderijen nodigen die meer uit tot dialoog. En toch, daarbij de schilder Jean Fautrier aanhalend, “kan geen enkele kunstvorm ontroeren als er niet een deel van de werkelijkheid in is opgenomen”. “Hoe nietig dit deeltje ook is, deze zinspeling, dit onherleidbaar deeltje is als de sleutel van het werk”, aldus Fautrier.


   
KIDZ&KUNZT MET TON VAN IERSCHOT

De grote dag voor de Rietveldschool met het eindfeest van 50-jarige Rietveld viering, begon voor groep 7 van juf Regina al vroeger met een bezoek aan Galerie Kunst 2001  waar kunstenaar Ton van Ierschot samen met de groep zijn abstracte schilderijen onder de loep nam. 
Kunstenaar Ton van Ierschot wijst het juiste schilderij aan dat door een leerling was gekozen om op eigen manier te interpreteren op papier.Zittend of liggend gingen leerlingen aan de slag om hun eigen interpretatie te maken van de abstracte schilderijen van kunstenaar Ton van Ierschot.