| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'BETAALBARE KUNST'

Vrijdag 21 november t/m zondag 21 december 2014


De opening van de expositie vond plaats op zondag 23 november 2014.
DEELNEMENDE KUNSTENAARS
:

TON RÖLING  KERAMIEK


De keramiek van Ton Röling uit Uithoorn is aantrekkelijk om te zien door de natuurlijke vormen en het kleurgebruik. Hij gebruikt hiervoor materialen die in de natuur voorkomen. Het driedimensionale heeft zijn voorkeur maar ook op het platte vlak is zijn fantasie goed waar te nemen. Ton Röling is autodidact en maakt al vele jaren keramiek, zoals o.a. vissen in allerlei vormen en maten. Naast het maken van keramische objecten, schildert hij ook o.a. portretten naar foto’s.

ANNEMARIE SYBRANDY  MOZAÏEK OBJECTEN


Voor Annemarie Sybrandy is het motto “Scherven brengen geluk” van toepassing in haar mozaïekwerk. Dat combineert zij bij elkaar zodat de kitsch en glimmers zo goed mogelijk uitkomen. Als een ekster gaat zij te werk en verzamelt allerlei stukjes serviesgoed, schelpen, kralen en tegelstukjes, die met gips en andere materialen tot een object worden afgevoegd  in een specifieke kleur of een combinatie van kleuren. Zij maakt 3-dimensionale objecten, wandobjecten en gebruiksvoorwerpen.

MIKA STAM - VAN VONDEREN  KLEINE SCHILDERIJTJES


Al van jongs af aan tekent en schildert Mika Stam-van Vonderen veel en graag. Opgroeiend op een boerderij in het Brabantse landschap, droomde zij al van een bestaan als kunstenares. Maar pas 23 jaar geleden begon Mika met het schilderen als autonome kunstuiting. Haar werken bestaan met name uit olieverfschilderijen, maar ook maakt zij gebruik van acryl, gemengde technieken op doek en lino’s op papier. In de werken in deze tentoonstelling, heeft Mika getracht de kracht van het dier in materiaal en kleurgebruik tot zijn recht te laten komen.

HILDE STREEFKERK  OLIEVERFMINIATUREN


Het “à-la-prima” schilderen was niet wat Hilde Streefkerk voor ogen stond. “Gelaagd schilderen” met olieverf en vooral met de technieken van de 17de eeuw interesseerde haar het meest. Bestudering van literatuur op het gebied van kunst en techniek, met name het boek “Schilderkunst, materiaal en techniek” van Max Doerner, hebben geresulteerd in het gelaagd blijven schilderen met een hedendaagse, maar rustige uitstraling en oog voor detail. Hilde Streefkerk is lid van het “Olieverfcollectief Lijnden” dat in de winterperiode in Lijnden schildert, onder leiding van Evelien Weijmer.

HILTJE TALSMA  KERAMISCHE BOEKWERKJES MET SIERPAPIER


Als kind al stak Hiltje Talsma de klei uit het land van haar vader en maakte er knikkers, asbakken en kommetjes van. De verbondenheid met deze grond heeft geleid tot een passie voor het vormgeven in klei, nu in combinatie met papier. Dit levert kleine objecten op in de vorm van boekwerkjes. De omslagen zijn van keramiek, de katernen van sier- of zelfgemaakt papier. Daarvoor maakt zij gebruik van plantenvezels, zoals brandnetels, vlas of mos. De keramische omslagen zijn vaak voorzien van eenvoudige decoraties al of niet in reliëf. De kleiomslagen worden vervolgens in de meest geschikte oven gestookt, een elektrische-, hout- of zoutoven. Meestal gebruikt zij een enkel glazuur of engobe, steeds op zoek naar een harmonie met de later in te sluiten katernen. Met perkament worden de katernen aan de omslagen gebonden.

IRMA HOLT -  BEKKERS  SCHILDERIJEN - SIERADEN - TASSEN


Als een veelzijdige autodidact kan Irma Holt-Bekkers creativiteit en vakmanschap moeiteloos combineren. In haar schilderijen ging zij op zoek naar een eigen stijl waarin zij probeert de fantasie van de toeschouwer te prikkelen door het toepassen van de kunst van het weglaten, zoals in haar schilderij, de Damesbenen. Naast het schilderen is zij zich ook gaan toeleggen op het maken van tassen en sieraden, waarin zij oude fietsbanden (rubber) en gerecycled materiaal (veelal leer) verwerkt.

TEUN VAN VEEN  KLEINE BRONZEN


De drijfveer van Teun van Veen (1944) is scheppend bezig zijn. Zijn beelden van brons en wortelhout met brons vinden al meer dan 15 jaar via galeries, art fairs en exposities hun weg naar kunstliefhebbers. Al zijn beelden zijn uniek (slechts 1 enkel exemplaar). Omdat hij niet met kunst in zijn levensonderhoud hoeft te voorzien kan hij zijn beelden bijna tegen kostprijs aanbieden aan mensen die er echt blij van worden.

JANNEKE BREEDIJK  BIJWAS SCHILDERIJTJES


Janneke Breedijk is zich gaan verdiepen in het maken van bijenwas schilderijen. Het bijzondere aan deze schilderijen is dat elk schilderij uniek is, er is er niet een hetzelfde. Sommige hebben wel dezelfde kleuren, maar de tekening die ontstaat zal nooit hetzelfde zijn. Ze worden gemaakt van gekleurde bijenwas blokjes. De blokjes worden over de zool van een warme strijkbout gestreken. Door met deze warme strijkbout over een vel bijenwaspapier te gaan blijft de warme was op het papier achter, waardoor er een bijenwas schilderij ontstaat.