| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 20 februari t/m zondag 29 maart 2015


De exposie werd geopend op zondag 22 februari 2015.HARRY EMANS  SCHILDERIJEN

Harry Emans, (1955) is autodidact, maar heeft altijd goed kunnen tekenen. Pas na zijn 30ste is hij gaan schilderen. Tot 2004 maakte hij grote schilderijen waarin de ‘condition humaine’ een centraal thema was. Daarna begon hij als portretschilder op kleiner formaat portretten in opdracht te schilderen.

De laatste 10 jaar heeft hij niet geëxposeerd. De tentoonstelling in Galerie Kunst 2001 valt in twee delen uiteen, werken van vóór 2004, die hij nog in zijn bezit heeft, en kleiner werk van daarna.

Emans exposeerde onder meer in Amsterdam, Heemstede en Haarlem.

 


KIDZ&KUNZT MET HARRY EMANS

Vrijdag 13 maart 2015 bezocht groep 7/8 van de Burgemeester Amersfoordtschool (BAS) uit Badhoevedorp de galerie Kunst 2001. Kunstenaar Harry Emans koos een leerling uit om te portretteren. Aansluitend moesten de kinderen elkaar tekenen. Een geslaagde en plezierige middag.

RIEN ARNOUTS  BEELDEN IN BRONS EN KERAMIEK

Rien Arnouts, wonend en werkend in Oosterhout, was in zijn studietijd al bezig met onderzoek naar de bolvorm en de betekenis voor zijn werk. Steeds meer wordt dit een uitgangspunt voor zijn werk als symbool voor geboorte, aarde en kosmos. Al spoedig gaat hij over naar een figuratieve vormgeving die vanuit de bolvorm ontstaat. Zijn werken kunnen als symbolisch geduid worden. De vormgeving werkt suggestief, waarbij handen, gezichten, maar vooral de vrouwelijke torso belangrijke elementen zijn.

De glazuren die als een huid zijn werk omgeven, hebben warme aardkleuren en geven het werk een uniek karakter.

Behalve een atelier en toonkamer heeft Arnouts ook een beeldentuin in Oosterhout.