| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 15 mei t/m zondag 21 juni 2015 (inclusief 25 mei, 2e Pinksterdag)


De exposie werd geopend op zondag 17 mei 2015 (16.00), opgeluisterd met een optreden van duo Lin&Ar acoustic music.
NIEK BRUYNZEEL  SCHILDERIJEN EN TEKENINGEN


Het landschap en ‘het gedroomde’ in de ruimste zin, dat zijn de onderwerpen in de schilderijen en tekeningen van Niek Bruynzeel (Amsterdam 1952). Hij werkt met dunne lagen olieverf die over elkaar aangebracht, voor een diepere ondergloed zorgen. In zijn ‘lossere’ werk voegt hij vaak zand toe aan de olieverf om meer structuur te krijgen. Niets staar van te voren vast. Er is tijdens het werken altijd ruimte om het spoor waarop het materiaal hem brengt te volgen.

Zijn tekeningen komen uit de serie ‘Dwaalgasten’. Een dwaalgast is een dier of in zijn geval een wezen dat in een bepaald gebied zelden wordt gesignaleerd. Bij Niek ontstaan die associatief of spelenderwijs, zij zijn vreemd en horen er eigenlijk niet te zijn maar manifesteren zich wel.
YVONNE LEEMAN  STENEN BEELDEN


Yvonne Leeman is beeldhouwer en maakt beelden van steen en hout. Dat doet zij in haar atelier in Weesp, waar zij naar hartenlust kan hakken, zagen, boren, vijlen en polijsten. Het liefst begint zij in een ruw brok steen en gaat op zoek naar lijnen en vormen. Zij werkt zonder voorbeeld. Zij ‘danst’ als het ware om de steen en langzaam komt er, hak naar hak, een vorm tevoorschijn, ‘taille directe’. Daardoor zijn haar beelden soms abstract en soms figuratief. Het ambachtelijke werk met hamer en beitel in zachte en harde steensoorten en in hout blijft haar bekoren.