| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 15 januari t/m zondag 21 februari 2016


De opening was op zondag 17 januari 2016, met muzikale omlijsting door Jamy Westerveld, jazzmusicus.


Klik op de afbeelding voor de pdf van de poster
INEKE VOIGT SCHILDERIJEN MET GEMENGDE TECHNIEKEN


Ineke Voigt (geboren in Amsterdam) is na een loopbaan van 20 jaar in een eigen fitnesscentrum in Tiel, pas na haar 50e gaan schilderen. Zij is gestart met aquarelleren, maar omdat ze graag met felle kleuren werkt heeft zij de waterverf snel verruild voor het schilderen in olieverf. Aanvankelijk schilderde zij vooral stillevens en bloemen in een haast fotografische stijl. Toen langzaamaan de behoefte ontstond om vrijer te gaan werken is zij abstracte schilderijen in gemengde technieken gaan maken.

Het werk laat zich het beste omschrijven als materieschilderijen. Zij werkt in acryl en gebruikt stoffen, golfkarton, gaas, papier, zand enz. voor een mooi reliëf Ze houdt van stapelen en dat is te zien aan de vele vlakken en kleuren die het werk zijn eigen stijl geeft. Een verhaal of een diepere betekenis is er niet, ze wil graag dat de werken doorleefd zijn, maar dat ligt meer aan de vele lagen verf dan aan het verhaal. Kleuren zijn voor Ineke bepalend en dan zijn vooral de warme favoriet. Zij wil dat door een mooie compositie, reliëf en kleur, mensen met plezier kijken naar haar werk. Dat geeft haar voldoening en waardering.

 

JOEK VAN DRAANEN BEELDEN IN COMBINATIE MET BRONS EN GLAS


Beeldend kunstenaar Joek van Draanen creëert eigenzinnige, fantasierijke sculpturen. Ze zijn speels, ontwapenend en ontlokken vaak een milde glimlach aan de toeschouwer. Joek van Draanen is bekend geworden door het gebruik van glas en brons. De typerende groene kleur van het gepatineerde brons versterkt de kleur van het bijna transparante glas. Het vrijwel doorzichtige glas in combinatie met het brons geven verrassende nuances in licht en kleur. Joek behandelt het glas en brons op een speciale manier en elk kunstwerk heeft een betekenis. Het werk van Joek is zeer herkenbaar.

In de kunstwerken zie je de vakkundige en liefdevolle wijze waarmee ze zijn vervaardigd. Zijn werk is figuratief, maar hoe een idee van een kunstwerk ontstaat, is nooit helemaal te doorgronden. Dat kan door ervaringen, opgedaan uit het verleden, de vele reizen en de talloze bezochte landen met hun verschillende culturen, zoals die van de Maya’s. Zijn beelden ontstaan bewust, maar soms ook onbewust uit inzichten of voorwerpen die hij uit deze reizen heeft opgepikt. Vrijwel alle sculpturen zijn unica.