| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

ALLERLAATSTE EXPOSITIE IN HET OUDE DORPSHUIS

Vrijdag 26 februari t/m zondag 3 april 2016 (inclusief 2e Paasdag)


De tentoonstelling werd geopend op zondag 28 februari om 16.00 uur.

Ter afsluiting van deze laatste tentoonstelling en ter onderstreping van een periode van ongeveer 30 jaar in dit inmiddels oude Dorpshuis vond er een feestelijke finissage plaats op zondag 3 april 2016. 

ANKE LABRIE SCHILDERIJEN

Anke Labrie (Nieuwerkerk a/d IJssel 1948) vestigde zich na enige omzwervingen in Amsterdam, waar ze zich ging verdiepen in filosofie, poëzie en beeldende kunst in het bijzonder.

De eerste jaren na haar opleiding aan de Rietveld Academie nam ze deel aan performances, waarin ze vaak samenwerkte met kunstenaars uit andere disciplines. Het schilderen stond echter ook in die jaren centraal en haar werk werd veelvuldig geëxposeerd, o.a. in Galerie Kunst 2001 (1989).

Hoewel zij veel naar de natuur heeft getekend en het belang hiervan onderschrijft, kiest ze bewust voor een geabstraheerde figuratie. Ze maakt geen gebruik van voorstudies en/of foto’s, omdat ze vindt dat dit de magie van het schilderen in de weg staat.

Sinds 2000 treedt ze ook als dichter naar buiten, soms in combinatie met haar beeldend werk. In 2002 debuteerde ze met “Aan de oevers van de droom” bij Galerie/Uitgeverij De Roos van Tudor, waarin zowel gedichten als afbeeldingen van haar schilderijen werden opgenomen. Ze draagt regelmatig voor op literaire podia.

Haar werk wordt zowel in solo- als in groepsexposities geëxposeerd en regelmatig opgenomen in gemeente-, bedrijfs- en particuliere collecties in binnen- en buitenland.


HUUB HOLTHUIZEN BEELDEN EN ASSEMBLAGES

De Amsterdamse beeldhouwer Huub Holthuizen (Hilversum 1949) maakt bronzen plastieken waarbij het menselijk lichaam als uitgangspunt dient. Hij varieert in de vorm van torso’s eindeloos op het thema van het contraposto dat sinds de klassieke stijl van Pericles het gebeeldhouwde lichaam door een gracieuze draaiing tot bezieling brengt.

Met een zorgvuldige gewichtsverdeling weet hij een asymmetrische harmonie te bereiken die zijn oorsprong vindt in het klassieke ideaal van menselijke schoonheid. Maar er is meer aan de hand. Holthuizen stileert zijn figuren tot aan de rand van het herkenbare. Met een geraffineerde lijnvoering en met contrasten tussen vlak en rond weet hij een grote spanning op te roepen.

Zijn assemblages zijn gemaakt van verschillende metaalsoorten soms gecombineerd met steen, glas en leer. Een strakke lijnvoering behoort tot een van de kenmerken. Het is niet alleen de delicate balans die indruk maakt bij zijn beelden en assemblages, maar vooral de innerlijke samenhang tussen de lineaire en picturale kwaliteit van zijn werk.

Huub Holthuizen volgde onder meer de opleiding Beeldende Vorming aan de Rietveld Academie te Amsterdam en was jarenlang docent Beeldende Vorming. Hij neemt vaak deel aan zowel solo- als groepstentoonstellingen.