titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 20 mei t/m zondag 26 juni 2016


De tentoonstelling werd geopend op zondag 22 mei 2016.HANS VAN DEN BOGAARD FOTOGRAFIE

Hans van den Bogaard (1947) is autodidact en vooral werkzaam als documentaire fotograaf. Een project van jaren was een serie van 52 foto’s die een hedendaags beeld moesten geven van wat schilders uit voorgaande eeuwen op doek hebben vastgelegd. Die foto’s werden naast die van de schilderijen maandelijks weergegeven in “Ons Amsterdam”, waarin de verschillen werden belicht. Als zelfstandig fotograaf werkte hij regelmatig voor de Nederlandse Opera en het AMC. De overgang van analoge naar digitale fotografie heeft hij bewust meegemaakt en al gauw zag hij dat de laatste de toekomst had. De vraag of fotografie kunst of kunde is, is hem vaak gesteld. Voor Hans is het eigenlijk gewoon een vak dat je kunt leren. Een gedeelte is technische kennis, het andere deel is creativiteit, zoals je dat in andere beroepen ook tegenkomt.

Voor zijn gevoel is er toch wel een verschil, het creatieve idee van de vakman leidt tot een mooie oplossing, een goede foto is iets waar je naar blijft kijken. Voor Hans komt dit voort uit de passie voor zijn beroep.

Hans van den Bogaard heeft aan veel tentoonstellingen deelgenomen, verschillende opdrachten gekregen en verschillende publicaties op zijn naam staan.

 

PATULA BERM GLASKUNST

Patula Berm studeerde Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1993 heeft ze zich gefocust op het maken van beelden van glas, zoals jurken van glas, glazen bustiers, lampen, spiegels, wandjuwelen, tafeljuwelen en broches, gebruik makend van diverse glastechnieken zoals fusing, lampwork en mixed media. Haar inspiratiebronnen zijn altijd dezelfde: de diepzee, prachtige schilderijen en brokaten stoffen. De bustiers zijn ook geïnspireerd op de natuur en ze gebruikt dit thema om verschillende materialen te onderzoeken en te combineren met glas. Regelmatig exposeert zij in binnen- en buitenland en haar werk is opgenomen in verschillende publieke en privé collecties en is ook te zien in musea, cruiseschepen, restaurants, kantoren en diverse huiskamers.  

FRIDA BADOUX OBJECTEN & SIERADEN

Frida Badoux kwam in 1968 naar Amsterdam en maakte daar in de jaren zeventig deel uit van de avant-garde die het Amsterdamse modebeeld bepaalde. Zij ontwierp kleding voor de hippe incrowd. Daarna werkte enkele jaren in Barcelona en maakte daar een succesformule van haar visie op straatmode door verschillende winkels te openen. Bij terugkeer werden sieraden haar grote passie en regelmatig exposeerde zij hiermee in diverse galeries. De laatste 15 jaar reisde ze voor Fair Trade Original de wereld over om samen met producenten in de Derde Wereld collecties te maken die geschikt waren voor de westerse markt. Haar werkterrein omvatte modeaccessoires en interieurproducten.

Sinds 2010 werkt ze als onafhankelijk kunstenaar. De serie ‘Objets Trouvés’ is een verzameling melancholieke assemblages samengesteld uit tweedehandse, en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.KIDZ&KUNZT MET FRIDA BADOUX

Voor de eerste tentoonstelling in het nieuwe onderkomen van Galerie Kunst 2001 was kunstenaar Frida Badoux vrijdag 24 juni te gast bij Kidz&Kunzt. Zij sprak met groep 5 van juf Donja van de Rietveldschool.

Uitgelaten kwamen de kinderen van groep 5 van de Rietveldschool vrijdagmiddag binnen bij Galerie Kunst 2001. Het was voor hun de eerste keer dat ze deelnamen aan Kidz&Kunzt in het nieuwe dorpshuis. Dit keer had de galerie kunstenaar Frida Badoux uitgenodigd die assemblagekunst maakt.

Eerst mochten de kinderen zelf een rondje maken door de expositieruimte en langs de vitrines. Na deze eerste indruk gingen ze in een grote kring rond de kunstenaar zitten. Frida vertelde de kinderen dat ze voor haar kunst allerlei bestaande objecten gebruikt. Porseleinen poppenhoofdjes ontbreken daarbij nooit. Ze struint stad en land af en gebruikt zelfs Marktplaats om de popjes te vinden. Maar ook allerhande gebruiksvoorwerpen zoals boekjes die ze kunstig vouwt tot hoofddeksel, schelpen, bakjes etc. worden in haar creaties opgenomen.

Na de uitleg over Badoux' kunst werden de kinderen aan het werk gezet. Ze kregen de opdracht om zelf een assemblage te maken die geïnspireerd was op het werk van de kunstenaar. De drie mooiste tekeningen werden beloond met een pop die Frida op een markt gekocht had.

Hiermee was groep 5 van de Rietveldschool hekkensluiter bij Kidz&Kunzt voor dit seizoen. We kijken reikhalzend uit naar het volgende seizoen als de Badhoevedorpse lagereschoolkinderen weer nieuwe kunstenaars ontmoeten en met ze in gesprek gaan!


Kunstenares Frida Badoux met 3 popjes op haar schoot voor de wand met foto’s van Hans van de Bogaard. de kinderen van groep 5 deden hun uiterste best één van de popjes te winnen.
 

© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 969624