| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

TE ZIEN TIJDENS HET ZOMERRECES IN HET DORPSHUIS

Maandag 29 juni t/m zondag 28 augustus 2016
(alleen tijdens werkdagen)

 

Galerie Kunst 2001 is tijdens het zomerreces gesloten. Het dorpshuis kan wel bezocht worden en men kan tijdens de zomermaanden genieten van kunst in de vitrines en in de galerieruimte. Het dorpshuis is t/m 28 augustus geopend op werkdagen, maar niet in het weekend. De openingstijden zijn: maandag van 8.00 tot 12.00 en van 19.00 tot 22.00, dinsdag van 8.00 tot 16.00, woensdag van 8.00 tot 12.00, donderdag van 8.00 tot 16.00 en vrijdag van 8.00 tot 12.00.

Zowel 'de Badhoevedorpse Joffers' als Keramiekgroep Badhoevedorp zijn creatief aan het werk in het Dorpshuis en zij exposeren een deel van hun creatieve resultaten in de vitrines.
In de vaste ruimte van Galerie Kunst 2001 hebben kunstenaars Yvonne Samson en John Striegel (beiden vrijwilliger van de galerie) een ludieke installatie geconstrueerd met als titel: "Watch your step!” Het is een kunstinstallatie met als uitgangspunt: Iedereen wil vooruit. Deze installatie nodigt de kijker uit tot het gebruiken van de eigen fantasie. Het is wat je ziet. En meer….Keramiekgroep Badhoevedorp’ telt vijf mensen die al gedurende vele jaren met elkaar werken. Ieder ontwikkelde zijn eigen duidelijk herkenbare stijl en wat zij in de vitrines tonen is vrij werk zoals potten, bouwsels, schalen of doosjes. Veel werk is met mat of glanzend glazuur afgebakken of geheel of gedeeltelijk ongeglazuurd, waardoor de kleur en structuur van de klei goed tot zijn recht komt. De zwart/wit objecten zijn gemaakt volgens de Raku techniek, waarbij de niet geglazuurde delen zwart worden. Dit is een al eeuwen oude van oorsprong Japanse stooktechniek. Mocht u belangstelling hebben voor de objecten die in de vitrines tentoongesteld staan, dan kunt u contact opnemen met Thea Ackema 020 6594481 of Rietje van Eck 020 6597571.

De Badhoevedorpse Joffers’ werken onder leiding van beeldend kunstenares Marjan van Berkel in verschillende technieken, op papier, paneel en doek. Voor het leeuwendeel gebruikten de Joffers acryl maar ook aquarel, krijt, inkt en de collagetechniek. Zij schilderen in het Dorpshuis van september tot april, vaak aan een door Marjan van Berkel gegeven opdracht. Maar ze schilderen géén bestaand werk na, dus wat in dit zomerreces wordt getoond is volstrekt origineel.