| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'Betaalbare Kunst"

Vrijdag 25 november t/m zondag 18 december 2016




In de jaarlijkse tentoonstelling 'Betaalbare Kunst' lieten 7 kunstenaars hun werk zien in verschillende disciplines. De werken waren zo uitgekozen en geprijsd dat iedere bezoeker zijn of haar hart kon ophalen om iemand of zichzelf te onthalen met een geschenk in allerlei variaties. De aangekochte werken konden direct worden meegenomen.

De tentoonstelling werd geopend op zaterdag 26 november 2016.

ADRIANA SCHUURMAN GRAFISCHE KUNST

     

Adriana Schuurman (1968) wilde als tiener net zo tekenen als Rien Poortvliet. Pas in 2012 startte zij als ZZP-er met het maken en tekenen van boeken en keerde dus terug naar haar oude wens. Zij werkt nu 'met woorden en beelden' en is onder meer grafisch vormgever. Het tekenen van paarden zijn vervangen door vogels en vlinders. Omdat haar vaak kleine, detaillistische en zeer fijn getekende pentekeningen 'per vierkante cm omgerekend soms best veel kosten', biedt ze daarvan nu voor het eerst enkele vergrotingen aan op aluminium. Naast de pentekeningen maakt Adriana ook linoleumsnedes, soms zo fijn dat het wel etsen lijken. Wat al het werk verbindt, is de vaak levendige blik waarmee haar onderwerpen je tegemoet kijken, persoonlijkheden met een eigen karakter.

ELLY FRANKEN TASSEN – HOEDEN – VILT

  

Elly Franken hield vanaf haar jeugd van handwerken en zelf kleding maken. Het creatief bezig zijn, resulteerde later in een opleiding textiele werkvormen, die zij in 2009 afrondde met het examen hoeden modiste. Sindsdien maakt zij allerlei soorten hoeden waarbij zij ook veel gebruik maakt van vilt. Sinds een jaar of vijf maakt zij ook tassen. Daarvoor gebruikt zij allerlei materialen, zoals oude fietsbanden, leer, kunststof en gerecyclede materialen, zoals rubber en brandweerslangen, al dan niet in combinatie.

ELS HOEKSTRA RECYCLING BLING SIERADEN

     

Els Hoekstra maakt sinds haar 14de jaar (eerst samen met haar vader) sieraden van metaal en kralen. Later volgde zij voor haar hobby een opleiding tot edelsmid bij Zadkine in Amsterdam, een dependance van Schoonhoven. Door haar beroep van microbiologisch analiste maakte zij in eerste instantie alles wat ze door de microscoop zag, een inspirerende en fascinerende microkosmos. Glas in combinatie met metaal werd toegevoegd aan haar materialen voor sieraden. De nieuwe sieradenlijn bestaat uit 'recycling bling' met hier en daar een glimmertje van Swarovsky.

IRMA HOLT-BEKKERS SCHILDERIJEN

  

Ruim 10 jaar geleden nam Irma Holt-Bekkers het besluit om haar oude liefde 'schilderen'  weer serieus op te pakken. Zij ging op zoek naar een eigen stijl en vond die in benen of beter gezegd in het prikkelen van de fantasie van de kijker door het toepassen van de kunst van het weglaten. Vanaf het eerste schilderij in deze stijl, de “Damesbenen”, kan de toeschouwer het verhaal zelf vorm geven, daarbij uiteraard geholpen door de richtinggevende informatie op het schilderij. 
 

LIDY PONTE DRAADFIGUREN

   

Voor haar beelden gebruikt Lidy Ponte allerlei materialen zoals klei en was, maar ook wel ongebruikelijke materialen, zoals blik, verpakkingsmaterialen en ijzerdraad. Voor haar draadfiguren gebruikt Lidy ijzerdraad. Zij vindt het een uitdaging om met dit eenvoudige materiaal, karakteristieke houdingen uit te beelden. Door in het gekronkelde draad hier en daar een gekleurd vlakje toe te voegen, krijgen de draadfiguren, vooral sporters en muzikanten, een vrolijke en wat komische uitstraling.

MARGARET CANTINEAUX KERAMIEK EN MOZAÏEKWERKEN

     

Margaret Cantineaux  is al meer dan vijf jaar creatief bezig met o.a. mozaïek, dat zij op diverse voorwerpen als vazen, schalen, beelden, ballen e.a. opbrengt met o.a. glas, kralen, steentjes, knikkers, munten enz. Zo kan een eenvoudige vaas omgetoverd worden in een uniek kunstwerk. Margaret kan ook op verzoek stukken maken in diverse materialen en in elk gewenst formaat en kleur. Diverse voorwerpen kunnen zowel binnen als buiten neergezet worden.

TEUN VAN VEEN KLEINE BRONZEN

  

Teun van Veen  (1944) werkte 35 jaar in het onderwijs. Hij maakt sinds 2000 beelden van brons en hout met brons. Als basis voor de beelden van hout en brons gebruikt hij wortelhout van jonge eikenbomen. Het door de natuur gevormde wortelhout is het uitgangspunt voor het beeld, dat hij completeert door er brons aan toe te voegen. Zo ontstaan altijd unieke beelden waarin natuur en kunstenaar elkaar aanvullen. Dieren, in al hun verscheidenheid, vormen een steeds terugkerend thema in zijn werk. Ieder beeld vertelt een eigen verhaal, is uniek en is voorzien van een certificaat. Omdat hij niet van zijn kunst hoeft te leven en zijn voldoening haalt uit het creëren, worden de beelden tegen bijna kostprijs verkocht aan mensen die er blij van worden.