| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 1 september t/m zondag 8 oktober 2017


Expositie ’Two of a Kind’ gehouden met werken van vader en dochter, Jos en Camile Smeets. De werken van Jos Smeets bestaan uit wandsculpturen met gemengde technieken en uiteenlopende materialen. Camile Smeets exposeert een serie kleine beelden van keramiek met de titel “Droomtijd”.

De opening vond plaats op zondag 3 september 2017.CAMILE SMEETS BEELDEN VAN KERAMIEK


Het werk van Camile Smeets brengt een ode aan de verbinding van de mens met de natuur. Het zijn beelden van klei, met mens en dierfiguren, voornamelijk narratieve en figuratieve sculpturen die een zoektocht verbeelden naar een oorspronkelijk oer-beeldtaal. met archetypische verhalen en vertellingen, die in de vergetelheid zijn geraakt.

Camile neemt deze mee naar het heden en geeft ze vorm zodat ze blijven bestaan. “Droomtijd” is de titel van een doorgaande serie kleine beelden, dromen in klei. Deze beelden zijn figuratief maar onwerkelijk, het zijn vaak mens en dierfiguren met een vervreemdend karakter. Met haar serie kleine sculpturen vertelt zij haar eigen sprookje, soms grappig of bizar, maar ook wreed, vervreemdend, onschuldig of liefelijk.

IMG_4348
IMG_4848
droomtijd2

KIDZ&KUNZT MET CAMILE SMEETS

Op vrijdag 29 september is er een groep jonge kunstenaars aan het werk geweest in Galerie Kunst 2001. Leerlingen van groep 8a van de Rietveldschool zijn namelijk, geïnspireerd door het werk van Camile Smeets, enthousiast met klei en andere materialen aan de slag gegaan. Alvorens hun eigen creativiteit de ruimte te geven heeft de klas de tentoongestelde kunst in de Galerie bekeken.

Camile Smeets was aanwezig om met de leerlingen in gesprek te gaan over haar werk. Zij heeft antwoord gegeven op de vragen die de verschillende kunstobjecten bij de leerlingen hadden opgeroepen. Ook heeft zij de groep meer verteld over het schilderij dat zij maakte naar aanleiding van het kappen van de bomen tegenover de school, een herkenbare plek en daarmee ook een herkenbaar thema voor veel van de kinderen.

Nadat ook de laatste vragen beantwoord waren was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Al na een half uur waren de vormeloze hompen klei veranderd in poppetjes, robots, vissen, vrachtwagens en allerlei andere objecten, voorzien van kleurrijke glitters, veren en kralen. Het is duidelijk dat er een volgende generatie exposanten voor Galerie Kunst 2001 ontdekt is!

Een fotoimpressie van de middag:

KK290917_1
KK290917_2
KK290917_3
KK290917_4
KK290917_5
KK290917_1
KK290917_2
KK290917_3
KK290917_4
KK290917_5

JOS SMEETS WANDSCULPTUREN


Jos Smeets Jos Smeets maakt sculpturen, installaties, aardewerken beelden en toegepaste kunstvoorwerpen. Afhankelijk van het idee werkt hij met uiteenlopende materialen, zoals staal, hout, foto's en klei, maar verwerkt in zijn beelden ook bestaande objecten als flessen en autovelgen.

Zijn meest recente werk, dat hier wordt geëxposeerd, bestaat uit uit staal gesneden wandsculpturen. Zijn beelden ontstaan vaak onbewust en associatief. Hij wil van te voren niet weten wat hij gaat maken. Er zit wel een idee achter zijn werk maar hij wil die de kijker niet opleggen. De vele door hem gebruikte ronde vormen roepen bij hem associaties op van oneindigheid, explosie en groei, het zijn termen die eigenlijk te eenduidig zijn, omdat het de lading niet dekt. Hij vindt dat de kijker de ruimte moet krijgen voor een eigen interpretatie.
WP_20170505_16_51_52_Pro
IMG_6721
IMG_6718
IMG_6719