| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 22 maart t/m zondag 28 april 2019


Tentoonstelling “Natuur in grote lijnen” met schilderijen van Hanna van Ginkel en keramiek van Marcella van de Vaart. Beide kunstenaars zijn door de natuur en de mens gegrepen, waardoor die belangrijke inspiratiebronnen vormen in hun werk.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 24 maart door Jacintha Batenburg, docent van de schildersgroep in de Hamtoren te Vleuten.

De openingstijden van de galerie zijn met ingang van deze expositie gewijzigd. De openingstijden zijn nu: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00.
 

HANNA VAN GINKEL SCHILDERIJEN

Hanna van Ginkel heeft sinds 2011 – na jaren - de kwast weer opgepakt en zich aangesloten bij een gelijkgestemde groep kunstschilders in haar woonplaats Vleuten. Zij schildert voornamelijk met acrylverf en zoekt middels kleur en compositie de mystiek in natuurlandschappen waarbij zij realistische onderwerpen abstraheert.

Zij vindt het belangrijk zichzelf steeds te blijven ontwikkelen zonder het eigen 'handschrift' te verliezen. Haar schilderijen zijn geen weergave van de werkelijkheid maar geabstraheerd en gestileerd. Door middel van kleur, compositie en penseelstreek probeert zij de mystieke sfeer van een bepaald natuurbeeld te pakken, waarbij bomen een belangrijke rol spelen. Haar werk zou expressionistisch genoemd kunnen worden maar doet vanwege de belijning ook aan cloisonnisme denken.
 

vGinkel1
vGinkel2
vGinkel4
vGinkel5
vGinkel3

MARCELLA VAN DE VAART KERAMIEK

Ongeveer 15 jaar geleden (her)ontdekte Marcella van de Vaart de klei als creatieve uitlaatklep en besloot zij zich hierin te ontwikkelen. De mens en de natuur zijn haar inspiratiebronnen.

Zij kleurt haar werk met oxides en pigmenten. Marcella is door de Raku gegrepen. De Raku techniek heeft iets “magisch”. Met veel zorg voor vorm en afwerking is zij op zoek naar de eenvoud. Nadat zij haar objecten geglazuurd geeft stookt zij die volgens de Raku-methode. Het blijft altijd weer een verrassing als het werk uit de oven komt.

vdVaart1
vdVaart2
vdVaart3
vdVaart4
vdVaart5
vdVaart6