| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

TE ZIEN VANAF VRIJDAG 5 JULI

Vrijdag 5 juli t/m zondag 25 augustus 2019


Zomerse expositie De Joffers, Keramiekgroep en John Striegel

Galerie Kunst 2001 is in verband met het zomerreces gesloten, maar toch kunnen thuisblijvers in de zomermaanden genieten van prachtige kunst ‘uit eigen dorpshuis’. De Badhoevedorpse Joffers en de Keramiekgroep exposeren hun werk tijdens de openingstijden van het Dorpshuis Badhoevedorp. Het is de allerlaatste keer dat de Keramiekgroep werk tentoonstelt, want de club stopt na de zomer. In de Galerie zal ook een kunstzinnige installatie te zien zijn van John Striegel.

'De Badhoevedorpse Joffers' en ‘Keramiekgroep Badhoevedorp’ zijn vaak aan het werk in het Dorpshuis Badhoevedorp. In 2016 en 2018 exposeerden zij ook tijdens het zomerreces. De hoge kwaliteit van hun schilderijen en keramiek was de aanleiding hen wederom uit te nodigen om tijdens het zomerreces te exposeren. Kunstenaar John Striegel (tevens vrijwilliger van de galerie) zal daarnaast een verrassende en kunstzinnige installatie inrichten.


Installatie van John Striegel in de galerieruimte


De ‘Keramiekgroep Badhoevedorp’ bestaat uit mensen die al gedurende vele jaren met elkaar werken. Ieder ontwikkelde zijn eigen duidelijk herkenbare stijl en wat zij in de vitrines tonen is vrij werk. Het is deze zomer dus voor de allerlaatste keer te zien.


Werk van de Keramiekgroep van Badhoevedorp


‘De Badhoevedorpse Joffers’ werken in verschillende technieken; op papier, paneel en doek. Zij schilderen in het Dorpshuis van september tot april, vaak aan de hand van een opdracht. Ze schilderen géén bestaand werk na, dus wat in dit zomerreces wordt getoond is volstrekt origineel.


Schilderijen van de Badhoevedorpse Joffers