| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 29 april t/m zondag 5 juni 2022


Expositie met beelden van Els Franken en abstracte schilderijen van Joop Klein Goldewijk. De figuratieve elementen en de menselijke figuren bij beide kunstenaars, getuigen enerzijds van menselijk drama, anderzijds hebben ze een vrolijkmakend effect en prikkelen tot een lach.

De opening was op zondag 1 mei 2022.


.

JOOP KLEIN GOLDEWIJK ABSTRACTE SCHILDERIJEN


Joop Klein Goldewijk van oorsprong gitaar docent, begon in 2012 met schilderen in Atelier Bubastis bij zijn nicht Carolien Klein Goldewijk te Bredevoort. Zijn schilderijen zijn abstract kubistisch en kleurrijk en hebben een creatieve verbeeldingskracht. De figuratieve elementen zijn vrolijkmakend en prikkelen tot lachen. Lichtstromen geven een suggestie van ronding en lijken doorschijnend, met een extra element van diepte. Een extra dimensie zijn de vormgegeven en gepositioneerde figuren. Veel ruimte blijft over voor de verbeelding, waardoor het onderwerp meer waarde krijgt en plezier. Goldewijk schildert zonder voorbeeld, maar naar eigen fantasie, waarbij het uitgangspunt is dat er iets ontstaat wat er nog niet is. Klassieke (gitaar)muziek is zijn grote inspiratiebron bij het schilderen.

 
2018 Space-lifeform1
Boogschutter
Kreeft
Vissen
2022 Centaur 70x90
Space -life 2

ELS FRANKEN BEELDEN


Els Franken is een gretig observator van mensen. Hun houdingen en gebaren onthullen haar hele werelden. Ze comprimeert haar indrukken tot sterke figuren, waarin bepaalde karakteristieken worden uitvergroot. Het worden types vol gevoel en verhaal. De spanning die zij weet op te roepen getuigt van menselijk drama, maar ook van vrolijkheid en theater.

 
fullsizeoutput_100e
fullsizeoutput_10ab
fullsizeoutput_fb4
fullsizeoutput_fca
fullsizeoutput_1082
fullsizeoutput_ff8