OPENING HUIDIGE EXPOSITIE


De opening van de expositie met werk van lichtkunst collectief Visualistic graphic designer Abel Haalmeijer vond plaats op zondag 15 oktober 2017 en werd verricht door Cas Jansen, acteur en broer van Bop Jansen van collectief Visualistic.


Het begon allemaal 40 jaar geleden in de zandbak in Badhoevedorp, dus ligt het voor de hand dat een tentoonstelling van deze vrienden hier wordt gehouden’. Dat zei acteur Cas Jansen, broer van kunstenaar Bop Jansen, zondagmiddag 15 oktober tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Creatief spelen met vormen, licht en kleur ‘ in Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis.
Een absolute primeur in de geschiedenis van Galerie Kunst 2001', noemde vice-voorzitter Ton van Rooijen deze tentoonstelling met interactieve LED-installaties en decoratieve objecten van het Lichtkunst Collectief ‘Visualistic’ bestaande uit de leden Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen. In deze opmerkelijke tentoonstelling laat ook grafisch ontwerper Abel Haalmeijer, die al jaren goed bevriend is met de leden van het collectief, zijn ‘urban-art’-ontwerpen zien. Lichtkunstenaar Rui Weerkamp levert eveneens een bijdrage. Nog niet eerder was er een lichtkunst-expositie te zien.

Op ongeveer 500 meter afstand van het Dorpshuis Badhoevedorp was de zandbak waarin de vrienden van de lagere school met elkaar speelden. Het creatief spelen met zand is nu spelen met vormen, licht en kleur. Cas Jansen stak de trots die hij voelt als hij kijkt naar de creatieve processen van zijn broer en jeugdvrienden niet onder stoelen of banken. De mogelijkheden die zij hebben om met hun licht- en LED-installaties als ondernemer creatief aan de slag te gaan tijdens feesten, partijen en op grote festivals is iets waar hij met waardering (en tevens humor) naar kijkt. ‘Het is ook een goed excuus om op grote festivals binnen te komen.’

Voor het eerst exposeert het collectief “Visualistic”, en voor het eerst was de Galerie tijdens deze opening verduisterd om de lichtkunstobjecten nog sprankelender te tonen. Misschien niet voor het eerst maar wel opmerkelijk was de zeer grote belangstelling voor deze opening en voor de fraaie kunstwerken die te koop zijn. Het is een lust voor het oog en eigenlijk kom je ogen te kort om de steeds veranderde kleuren en vormen die op deze expositie bijeen zijn gebracht in je op te nemen. De kleurige grafische werken van Abel Haalmeijer passen daar haast naadloos bij. Tijdens de opening verhoogde goed gekozen muziek van achter een professionele draaitafel de positieve stemming.
 


Ton van Rooijen, vice-voorzitter van Galerie Kunst 2001, introduceerde Cas Jansen, acteur en broer van Bop Jansen, een lid van collectief Visualistic
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 204307