OPENING EXPOSITIE WESSEL EN BLOM

zondag 26 januari 2020


In Galerie Kunst 2001 vond zondagmiddag, 26 januari, de gezellige en drukbezochte vernissage plaats van de dubbelexpositie ‘Handgevormde natuur’ van Marijke Wessel en Margriet Blom.

Marijke Wessel maakt kunstwerken van verf en draad en laat zich voor de vormen en structuren inspireren door de natuur. Zij begon met schilderen maar voegde daar later draad met verf aan toe. Om vervolgens het schilderen weg te laten en alleen het draad over te laten. Allerlei materiaal inspireert haar eindeloos maar ze speelt op het moment met de gedachte om met papier-maché aan de slag te gaan.

Margriet Blom, geboren in Nieuw-Vennep, maakt keramiek waarin het ontluiken van de natuur, vooral bloembollen en knollen, een grote rol speelt. Zij geeft er een bepaalde ‘twist’ aan door te spelen met het gegeven dat er ook vaak iets breekbaars stuk moet om nieuw leven te creëren. De tentoonstelling, die een heel mooie voorbode van de lente lijkt, is nog te zien is t/m zondag 9 februari 2020. Ingrid Henkemans, voorzitter van de Galerie, noemde de tentoonstelling zeker zeer geslaagd. De kunstenaars vullen elkaar met het tentoongestelde werk heel mooi aan.

Dit keer was er geen opening aan het begin van de tentoonstelling maar een gezellig samenzijn in aanwezigheid van beide kunstenaars. Zij hadden voor deze gelegenheid een ludieke actie bedacht. Alle aanwezigen kregen een feestrolfluitje aangereikt en Ingrid vroeg iedereen op het fluitje te blazen als teken van het begin van het nieuwe expositieseizoen en de lente. Maar dat was niet het enige doel van dit ‘fluitconcert’. Door het blazen op het fluitje werd tevens onthuld welke twee gelukkige aanwezigen een kunstwerk hadden gewonnen. Twee blij verraste mannen mochten naar voren komen om hun aandenken aan de expositie in ontvangst te nemen.

 
Margriet Blom (links) naast haar ontluikende bloembollen, Marijke Wessel bij haar kunstwerken van verf en draad brengen een toost uit op het succes van hun fraaie expositie.
© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 823525