| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

VOORAFGAANDE WORKSHOPS


WORKSHOP LENTE/PAASKRANS MAKEN

Zaterdag 29 februari 2020


In deze workshop ging men een lentekrans maken die men ter decoratie op de tafel kan zetten of aan de muur/deur kan hangen. Om de krans te maken werd een rieten krans als ondergrond gebruikt. Het bedekken met natuurlijke materialen zoals mos en bijvoorbeeldbloembolletjes zorgde voor een prachtig effect. Men kon ervoor kiezen om een echte lentekrans te maken óf om het accentmeer op Pasen te leggen.Klik hier voor de poster.

WORKSHOP PAPIEREN SIERADEN MAKEN
met Marissa van der Valk

zaterdag 16 november 2019


Papier is te gek en je kunt er meer mee dan je denkt. Tijdens de workshop op 16 november ging men met Marissa Van der Valk een eigen sieraad van papier maken. De deelnemers konden kiezen uit 4 verschillende soorten papieren juwelen. Men moest nadenken over kleuren en motieven en men leerde hoe papier stevig en waterafstotend gemaakt kon worden. Aan het einde nam iedereen het bijou natuurlijk mee naar huis.Klik hier voor de poster.

WORKSHOP DOTPAINTING met Saskia Heijn

zaterdag 21 september 2019


Tijdens de workshop maakte men kennis met de techniek van het “dotpainten”. Dat werd gedaan door dotjes verf in verschillende kleuren en motieven op een voorwerp (in dit geval een LP) te plaatsen. Zo maakten de deelnemers hun eigen kunstwerk. Iedereen was versteld staan van het resultaat.
WORKSHOP ORIGINEEL TUINOBJECT BESCHILDEREN
Astrid van Leeuwen

zaterdag 2 maart en zaterdag 6 april 2019


In deze workshop gingen de deelnemers een ijzeren object beschilderen. Dit werd gedaan onder leiding van Astrid van Leeuwen. De beestjes waren allemaal gemaakt van ijzer en door Indonesische kunstenaars. Zo kon men bijvoorbeeld kiezen voor een grote knikkende raaf, balancerende vogeltjes voor in de tuin of juist een klein katje of hondje voor de kinderen. 

De deelnemers konden zelf beslissen wat zij wilden gaan beschilderen. De prijzen van de objecten varieerden van € 10 voor een klein hondje of katje tot tuinstekers in de vorm van vogels die in de wind wiebelen € 25 euro en de raaf € 27,50 (zie: www.tuinkadootjes.com).
WORKSHOP FOTOTRANSFER - schilderen met verf en plaatjes uit magazines
Maria del Carmen

zaterdag 24 november 2018


In deze workshop ging men samen met kunstenaar Maria del Carmen plaatjes uit magazines combineren met verf. Hoe werkte het? Met deze techniek leerden de deelnemers een afbeelding of een print* van een foto uit zijn/haar persoonlijk archief over te brengen naar canvas, hout of karton. Dit gebeurde met behulp van speciale transfergel. Fototransfer is een erg leuke techniek en bij uitstek geschikt voor mensen die niet goed kunnen tekenen of schilderen.

Klik hier voor de folder.


 WORKSHOP SCHILDEREN MET ECOLINE EN SCHEERSCHUIM
Maria del Carmen

zaterdag 26 mei 2018


In deze workshop werd er geschilderd met Maria del Carmen. Niet met verf, maar met ecoline. Met deze vloeibare inkt op water basis ontstonden verrassende effecten. Men hoefde niet goed te kunnen tekenen, aan de hand van deze techniek lukte het iedereen om een fantastisch kunstwerk te maken. Stap voor stap creërden we eerst een sfeervolle achtergrond, waarna we experimenterden met ‘nat op nat’ op papier. We maakten vlekken, druppels en gebruikten veel water! Daarna werd alles afgewerkt met fineliner, handgemaakt papier en/of echte bloemen.


Over de kunstenaar
Maria del Carmen Aguilar Farfan (54), afkomstig uit Huaral-Lima, Peru, is in 1990 naar Nederland gekomen, woonde eerst in Hoofddorp en sinds 2007 in Alkmaar. In Nederland heeft zij bij verschillende ateliers lessen gevolgd en de opleiding gedaan bij de Kunstacademie te Haarlem. Het materiaal dat zij in haar schilderijen verwerkt is acryl, structuurverf, bladgoud, veren en stoffen uit Peru. De intense, heldere en vrolijke kleuren verraden haar afkomst, zoals de kleuren van de klederdracht uit Peru, die nog feller moeten worden om in de ziel door te dringen en daardoor een explosie van emoties naar de toeschouwer zullen veroorzaken.

De essentie van het schilderen ligt voor haar in de weergave van haar persoonlijke indruk van haar omgeving of innerlijk. Bij het maken van een landschap is het niet interessant om een kopie te maken van datgene wat al bestaat, maar het is een uitdaging om te voelen wat haar nu zo precies raakt in dat landschap of die persoon, en dat weer te geven in een nieuwe creatie, die vol beweging is en een directe uitdrukking in de verf van haar gevoelens. Sinds 1995 heeft Maria del Carmen exposities gehad bij diverse instellingen, bibliotheken en galerieën, voornamelijk in Noord-Holland.

Kijk ook op haar website: www.mariadelcarmen.nl


WORKSHOP RECYCLING BLING SIERAAD MAKEN
Els Hoekstra, edelsmid

17 maart 2018


In deze workshop maakte men samen met Els een ‘recycle sieraad met een bling’. Men kon kiezen uit een hanger, broche of een keyring (kon ook een hanger worden) in de vorm van een klavertje. Het materiaal dat gebruikt werd, was koper- of messingdraad, waar een klein gekleurd Swarovski steentje of majorica pareltje aan toegevoegd werd om het extra feestelijk te maken.