VOORAFGAANDE WORKSHOPSWORKSHOP FOTOTRANSFER - schilderen met verf en plaatjes uit magazines
Maria del Carmen

zaterdag 24 november 2018


In deze workshop ging men samen met kunstenaar Maria del Carmen plaatjes uit magazines combineren met verf. Hoe werkte het? Met deze techniek leerden de deelnemers een afbeelding of een print* van een foto uit zijn/haar persoonlijk archief over te brengen naar canvas, hout of karton. Dit gebeurde met behulp van speciale transfergel. Fototransfer is een erg leuke techniek en bij uitstek geschikt voor mensen die niet goed kunnen tekenen of schilderen.

Klik hier voor de folder.


 WORKSHOP SCHILDEREN MET ECOLINE EN SCHEERSCHUIM
Maria del Carmen

zaterdag 26 mei 2018


In deze workshop werd er geschilderd met Maria del Carmen. Niet met verf, maar met ecoline. Met deze vloeibare inkt op water basis ontstonden verrassende effecten. Men hoefde niet goed te kunnen tekenen, aan de hand van deze techniek lukte het iedereen om een fantastisch kunstwerk te maken. Stap voor stap creërden we eerst een sfeervolle achtergrond, waarna we experimenterden met ‘nat op nat’ op papier. We maakten vlekken, druppels en gebruikten veel water! Daarna werd alles afgewerkt met fineliner, handgemaakt papier en/of echte bloemen.


Over de kunstenaar
Maria del Carmen Aguilar Farfan (54), afkomstig uit Huaral-Lima, Peru, is in 1990 naar Nederland gekomen, woonde eerst in Hoofddorp en sinds 2007 in Alkmaar. In Nederland heeft zij bij verschillende ateliers lessen gevolgd en de opleiding gedaan bij de Kunstacademie te Haarlem. Het materiaal dat zij in haar schilderijen verwerkt is acryl, structuurverf, bladgoud, veren en stoffen uit Peru. De intense, heldere en vrolijke kleuren verraden haar afkomst, zoals de kleuren van de klederdracht uit Peru, die nog feller moeten worden om in de ziel door te dringen en daardoor een explosie van emoties naar de toeschouwer zullen veroorzaken.

De essentie van het schilderen ligt voor haar in de weergave van haar persoonlijke indruk van haar omgeving of innerlijk. Bij het maken van een landschap is het niet interessant om een kopie te maken van datgene wat al bestaat, maar het is een uitdaging om te voelen wat haar nu zo precies raakt in dat landschap of die persoon, en dat weer te geven in een nieuwe creatie, die vol beweging is en een directe uitdrukking in de verf van haar gevoelens. Sinds 1995 heeft Maria del Carmen exposities gehad bij diverse instellingen, bibliotheken en galerieën, voornamelijk in Noord-Holland.

Kijk ook op haar website: www.mariadelcarmen.nl


WORKSHOP RECYCLING BLING SIERAAD MAKEN
Els Hoekstra, edelsmid

17 maart 2018


In deze workshop maakte men samen met Els een ‘recycle sieraad met een bling’. Men kon kiezen uit een hanger, broche of een keyring (kon ook een hanger worden) in de vorm van een klavertje. Het materiaal dat gebruikt werd, was koper- of messingdraad, waar een klein gekleurd Swarovski steentje of majorica pareltje aan toegevoegd werd om het extra feestelijk te maken.

© Galerie Kunst 2001
bezoekers: 416801