| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

ZATERdag 3 september t/m zondag 9 oktober 2022


Expositie met schilderijen van Cathy van Helvoirt, in verschillende technieken, zoals encaustiek schilderen en het schilderen met parafine op papier, en met lichtsculpturen van Lubbo de Graaf, zeer geschikt als aanvulling op bestaande verlichting.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 4 september 2022. 

CATHY VAN HELVOIRT SCHILDERIJEN


Cathy van Helvoirt volgde haar opleiding aan de Academie der Schone Kunsten te Arendonk (België). Na in het begin van de jaren ’80 gestart te zijn met het schilderen met olieverf is zij in de jaren ’90 begonnen met aquarel, waarin zij haar gevoel voor spontaniteit en expressiviteit tot uitdrukking kon brengen. Schilderen is voor Cathy het scheppen van een beeldtaal die nog niet bestaat. Al schilderend ontstaan er onverwachte niet bedachte beelden, een “spontane improvisatie”.

Sinds een aantal jaren schildert Cathy met bijenwas en pigment, ook wel encaustiek of wasschilderen genoemd. Encaustiek is een van de alleroudste schildertechnieken en was al in de Oudheid bekend bij de Egyptenaren en Grieken. Deze verfsoort wordt gemaakt door pigmenten te vermengen met gesmolten bijenwas. Een andere techniek waarmee zij de laatste tijd werkt is het schilderen met parafine op papier. In haar atelier geeft zij ook workshops encaustiek en parafine op papier.

 
CvH_IMG_840C5B8F
CvH_IMG_8196
CvH_IMG_8879
CvH_IMG_4068
CvH_IMG_2761

LUBBO DE GRAAF LICHTSCULPTUREN


Lubbo de Graaf (1966) begon ruim 25 jaar geleden met ambachtelijke houtbewerking, zoals ornamenten, houtsnijwerk voor kerkorgels en restauratie. Hij is autodidact, maar van jongs af aan heeft de drang tot creëren hem geleid naar waar hij nu gekomen is: het maken van lichtsculpturen. Het begon simpelweg met een paar boomtakken, die na experimenteren uiteindelijk prachtige beeldhouwwerken werden met licht erin. Het zoeken naar de ‘juiste’ vorm en verhouding in samenspel met de vorm van de tak is de uitdaging in het maken. Met een verfijnd gebruik van materiaal en kleur maakt hij esthetische gebruiksobjecten die toepasbaar zijn in vele interieurs. De lichtsculpturen zijn als aanvulling op bestaande verlichting heel geschikt voor het creëren van sfeer in een ruimte.

 
LdG_01
LdG_02
LdG_03
LdG_04
LdG_05
LdG_06