| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 10 maart t/m zondag 16 april 2023


Expositie met assemblages van hergebruikte materialen van Gertia Sikking en schilderijen van Ton van Hamersveld. De overeenkomst tussen beide kunstenaars is dat beiden hier het stilleven-concept hanteren, de een in de ruimte, de andere op het platte vlak.

De tentoonstelling werd officieel geopend op zondag 12 maart 2023 door Ingrid Henkemans (voorzitter) met medewerking van Gert Jan Knevel (architect te Amsterdam).

poster maart 2023


 

TON VAN HAMERSVELD SCHILDERIJEN


Bij Ton van Hamersveld, van oorsprong beroepsfotograaf, heeft het schilderen blijkbaar altijd gesluimerd.Van nature heeft hij al datgene wat hij ziet of wat in zijn gedachten opkomt met beelden willen vastleggen en zichtbaar willen maken. Zijn eerste olieverfschilderij maakte hij in oktober 1985, zijn eerste aquarel in september 1986. Ook maakte hij grafische ontwerpen en reliëfs. Het maken van een schilderij of de uitvoering van een project vindt hij een complexe bezigheid die veel vaardigheid van de schilder en/of ontwerper verlangt om tot een weergave te komen die mensen aanspreekt. Het vastleggen van datgene wat hij in gedachten heeft gaat gepaard met ingevingen die hij al gaande met beeldvorming ervaart. Gevoel voor compositie, gebruik en toepassing van materialen, verfsoorten en vooral kleurgebruik en kleurmengingen zijn voor hem noodzakelijke vaardigheden, die hij uiteindelijk onder de knie wil krijgen. De schilderijen die hij in deze expositie laat zien, zijn voornamelijk stillevens en een paar abstracte reliëfs.

 
Hamersveld_1
Hamersveld_2
Hamersveld_3
Hamersveld_4
Hamersveld_5
Hamersveld_6
Hamersveld_7

GERTIA SIKKING ASSEMBLAGES


Het werk van Gertia Sikking bestaat uit assemblages van uiteenlopende materialen. De meest toegepaste bouwstoffen zijn gevonden, weggeworpen, tweedehands of gekregen, zgn. “Objets trouvés”. Deze circulariteit is een belangrijk onderdeel van de getoonde beelden. Zij krijgen daarmee nieuwe betekenissen. Verschillende kunstvoorwerpen worden vergezeld door delen uit gedichten of liedteksten. Gertia is afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving. Vanaf 1992 is zij actief als beeldend kunstenaar van ondermeer de getoonde “stillevens” -objecten. Vanaf 2007 is zij aangesloten bij de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars.

 
Sikking_1
Sikking_2
Sikking_3
Sikking_4
Sikking_5