| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 1 september t/m zondag 8 oktober 2023


Expositie met schilderijen van Selma Noort en beelden van Lut Brackx. De werken van beide kunstenaars zijn figuratief en expressionistisch getint en doen enigszins primitief aan.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 3 september 2023 (16:00).


 

SELMA NOORT SCHILDEREN

Selma Noort (Leiden 1960), die in de eerste plaats bekend is als schrijver van kinderboeken en een indrukwekkende lijst publicaties op haar naam heeft staan, werd pas op latere leeftijd gefascineerd door tekenen en schilderen. Na de kweekschool kreeg zij naast het advies van haar leraar Nederlands vooral door te gaan met schrijven ook het advies van haar tekenleraar de kunstacademie te bezoeken, maar het schrijven lag meer binnen haar bereik, waardoor de kunstacademie wat op de achtergrond raakte. Maar haar fascinatie voor tekenen en schilderen bleef toenemen. Er begonnen zelfs kunstschilders in haar boeken op te duiken. Toen zij in het dertigste jaar van haar schrijverschap zelfs in haar dromen ging schilderen, besloot zij het toch maar eens in het echt te gaan proberen. De schilderijen in deze tentoonstelling zijn figuratief, expressionistisch, echter nooit een letterlijke weergave, en laten zich omschrijven als haar boeken: kleurrijk, liefdevol, ironisch en soms bijna tragisch met een tikje absurdisme.

 
SNoort_1
SNoort_2
SNoort_3
SNoort_4
SNoort_5

LUT BRACKX BEELDEN

De Vlaamse kunstenares Lut Brackx (Oostende 1965) woonde lange tijd in Antwerpen en in Frankrijk. Haar huidige verblijfplaats is in de Vlaamse Ardennen. In haar tienerjaren zocht zij naar een discipline waarin zij haar creativiteit kon botvieren. Toen zij op 19-jarige leeftijd de klei ontdekte wist zij dat daarin haar toekomst lag. Zij volgde o.a. de avondschool aan de Koninklijke Academie waar zij een eigen stijl heeft kunnen ontwikkelen.

Haar beelden zijn uit klei gemaakt en worden sober bijgekleurd voordat zij een tweede keer de oven ingaan. Zij gebruikt slechts wat oxides en pigmenten. De beelden zijn figuratief en komen voort uit het stellen van wat zij noemt ‘grote levensvragen’, expressionistisch verbeeld. Soms gebruikt zij daarbij symbolen als het beest, de stier en het paard, als ook het boek, bagage, koppels en de boot. Zij werkt sinds 1989 samen met een aantal galeries en kunstwinkels in België en Nederland. Zij neemt af en toe deel aan kunstbeurzen en kunstmarkten.

 
LutBrackx_1
LutBrackx_2
LutBrackx_3
LutBrackx_4
LutBrackx_5
LutBrackx_6