| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'BETAALBARE KUNST'

vrijdag 23 november t/m zondag 23 december 2012








De exposerende kunstenaars zijn:

MARIJKE OOMEN  AQUARELLEN EN ETSEN


Marijke Oomen (1947), die haar opleiding leraar tekenen en schilderen volgde aan de Hogeschool van Amsterdam, zal verschillende aquarellen, acrylschilderijen en kleuretsen laten zien. Haar inspiratiebronnen zijn het landschap, soms in combinatie met architectuur en het menselijk gezicht. Vanaf 1994 geeft zij cursussen tekenen en schilderen aan kinderen en volwassenen. Vanaf 1993 heeft zij aan vele tentoonstellingen deelgenomen.

COCKY HOFFER-HIETBRINK  KERAMIEK


Cocky Hoffer-Hietbrink, wonend en werkend aan de Zaan in Zaandijk, is haar leven lang al gefascineerd door klei, waarmee zij ook uiteindelijk is gaan werken. De objecten zijn voornamelijk strak van vorm en vaak gecombineerd met andere uiteenlopende materialen. Haar grootste inspiratie is de vergankelijkheid: versleten materialen, die roesten, oude slooppanden, oude fabrieken, afgedankt en gebruikt gereedschap etc. Met haar keramische objecten probeert zij een band te scheppen tussen het heden en verleden.

SYLVIA BLICKMAN SIERADEN


Silvia Blickman studeerde af als goud- en zilversmid in Schoonhoven, maar op de Rietveldacademie ontdekte zij uiteindelijk ‘haar’ materiaal, aluminium, dat zij door middel van een elektrolytisch proces anodiseert en kleurt. Daardoor wordt het een duurzaam en boeiend metaal, zeer geschikt om haar sieraden en objecten vorm te geven. Haar werk in deze tentoonstelling zal  bestaan uit slakken, draken, wolkjes en bloem-vlinders, allen als sieraad te dragen.

FRANZ BODNER  SCHILDERIJEN


Met zijn Pop Art schilderijen, beelden en grafiek wil Franz Bodner (1966) aandacht vragen voor de waardevolle en juist kleine dingen en momenten in het leven. In zijn kenmerkende beeldentaal in schitterende felle kleuren maakt Bodner  ‘eigen’ wereld zichtbaar. Aan deze vrolijke schilderijen en grafiek, bevolkt door ogenschijnlijk naïeve figuren, ligt echter ook een maatschappijkritische noot ten grondslag. Dankzij zijn geduld, ambitie, professionaliteit en een voortdurende positieve instelling heeft Bodner in Nederland vele successen behaald.


JETTY VAN DER ELSKEN  SIERADEN EN SHAWLS


Jetty van der Elsken (1946), aanvankelijk opgeleid in tekenen, handenarbeid en textiel en edelsmeden, laat in deze tentoonstelling sieraden en shawls zien die voornamelijk met textiele materialen zijn vervaardigd. Combinaties met verschillende andere materialen zijn hier het uitgangspunt. Zij begeleidt vele verschillende soorten workshops en neemt aan diverse (verkoop)tentoonstellingen deel.

KEES NEVENZEL  LANDSCHAPSSCHILDERIJEN


Kees Nevenzel (1951), afkomstig uit Betondorp in Amsterdam Oost, verhuisde eerst naar de zanderige leegte van Tuinstad Slotermeer en vervolgens naar Zwanenburg. De teloorgang van het oude landschap in Amsterdam West verhuisde met hem mee. Van 1972 tot 1977 volgde Kees de dagopleiding aan de Rietveldacademie, niet uit liefde voor de Kunst, maar uit liefde voor Verf & Vaderland, de Schoonheid en het Licht. Hij schildert om het landschap te behouden. Hij schildert zijn landschappen met olie- en acrylverf, in een soms akelig precieze, dan weer in een fel realistische, neo-moderne stijl, waarbij hij Prachtige Kleuren gebruikt.

CARRY MAK-DE GREEFF  SCHILDERIJEN


Carry Mak-de Greeff (1942) woont en werkt in Koog aan de Zaan. Het schilderen met olieverf heeft zij van haar vader meegekregen.  Na de cursus tekenkunst mocht zij een keuze maken uit diverse technieken en haar keuze werd de aquarel- en later de olieverftechniek. Carry maakt kleurrijke realistische schilderijen met af en toe wat fantasie erbij. Thema’s zijn stranden, landschappen, bloemen, stillevens (van vazen en schoenen) en sinds kort ook portretten. Het werken met verf is voor haar het grote genieten van elke keer weer een nieuwe uitdaging, en die te zien groeien naar iets moois.

FABRICE HUND  SCHILDERIJEN (UIT HET KOFFERTJE)


Fabrice Hund (1961), die in de tentoonstelling van vorige maand ook al te zien was, biedt kleine schilderijtjes en tekeningen op papier vanuit de opgestelde koffer aan, waarvan de opbrengst bestemd is om het nieuwe megamozaïek op het transformatorhuis op de hoek Cornelis Schuytstaat en de Willemsparkweg in Amsterdam-zuid  financieel te ondersteunen. Vanaf 2006 maakt Fabrice voor zijn werk in de openbare ruimte gebruik van de mozaïektechniek, die hij ziet als “schilderen met scherven”, omdat deze techniek duurzaam, vorstbestendig en krasvast is en vele dimensies van beleven heeft. Door het gebruik van veelal gerecyclede keramische materialen en glas krijgt het mozaïek een altijd wisselende schittering, die de toeschouwer verrast.