| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 5 april t/m zondag 12 mei 2013


Tentoonstelling met werk van WCM (Wolter, Carina en Mirjam) en Wilma Hoebee. De opening vond plaats op zondag 7 april 2013.

WCM-ART - WOLTER, CARINA en MIRJAM SCHILDERIJEN MET KERAMIEK

De werken die het kunstenaarscollectief, WCM-art maakt, zijn een combinatie van acrylverf met keramiek. Mirjam Dumernit (1964) maakt keramische kunst die door Carina van Gerwen (1957) en Wolter Buwalda (1956) verwerkt wordt in schilderijen. Het samen maken van kunst is voor hen de leukste uitdaging. Het is elke keer een verrassing voor Carina en Wolter wat voor keramiek Mirjam maakt en voor Mirjam is het een verrassing hoe haar keramiek door Carina en Wolter verwerkt wordt in de schilderijen. Thema’s ontstaan spontaan tijdens vakanties, gesprekken met vrienden en kennissen, in de natuur en door het bezoeken van tentoonstellingen in galeries etc.. Zij hebben een ritmische abstracte vormgeving als basis. Door het werken met keramiek komen de creaties uit het doek. Het 3-dimensionale effect in de vormgeving geeft een dynamische uitstraling en wordt kracht bijgezet door speelse lichtinval en aansprekende kleuren. De schilderijen zijn puur, vreedzaam en geïnspireerd vanuit optimisme, beleving, humor en meditatie. Zij zoeken constant naar een vorm van compromis, essentie, ingetogenheid en balans waarbij het gebruik van uitbundige kleuren niet mag leiden tot overdaad. Wolter, Carina en Mirjam werken autodidact maar mochten over de schouders van onder andere de beeldend kunstenaars Hugo Post en Bert Grotjohann meekijken.

WILMA HOEBEE  SCULPTUREN

Wilma Hoebee (Alkmaar, 1954) heeft de academie Karel Gomes gevolgd. Deze academie is gericht op figuratief beeldhouwen vanuit de ambachtelijke traditie. De essentie van haar werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde. De natuur heeft voor ieder schepsel haar eigen logische ontwerp, wat tot uitdrukking komt in haar gebeeldhouwde vormen. Voor Wilma is dit de kern van waaruit zij werkt. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun eigen persoonlijke uitstraling te geven. Rust, kracht en waakzaamheid vinden hun balans in haar beelden. Wilma maakt deel uit van het kunstenaarscollectief De Schermer. Zij heeft opdrachten gedaan voor “Stichting Brooke Hospital for Animals”. Ook heeft zij een portret gemaakt van Jan van Til, oprichter van “Van Til Designcentrum”, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van dit centrum.